Erdély

Kolozsvári U-BT: A második negyedtől csak a győzelem aránya volt kérdés


Több mint magabiztos győzelmet arattak a kolozsváriak az ötödik görögök ellen.

Remekelt szerda este a BKT EuroKupa 14. fordulójában a Kolozsvári U-BT együttese, amely hazai pályán 90:74-re legyőzte a B csoport ötödik helyén álló görög Arisz Midea Thesszaloniki együttesét. A két csapat első meccsén is kolozsvári győzelem született, idegenben 61:59-re nyertek az erdélyiek.

A kolozsvári mérkőzés nem volt ilyen pontszegény, de izgalom is csak az első negyedre jutott. Az U-BT kilenc pontos rohammal kezdett, de a görögök 11:10-re fordítani tudtak. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két csapat, a végén Emanuel Cate 3 pontjára volt szükség, hogy a Kolozsvár 23:22-re megnyerje a játékrészt.

A második negyed elején 24:23-ra még vezettek a vendégek, ezt követően viszont már nem volt apelláta! A nagy szünetre 45:38-as előnnyel vonult a hazai csapat.

A második félidőben folyamatosan növelte előnyét az erdélyi gárda, amely 76:54-es előnnyel kezdte az utolsó negyedet, a vége pedig 90:74 volt.

A kolozsváriak legeredményesebb játékosa a 18 pontot dobó Emanuel Cate volt, de Bryce Jones is 17, Andrija Stpanovic pedig 16 pontig jutott.

Tíz győzelmével és négy vereségével, 71,41%-os teljesítményével az U-BT őrzi harmadik helyét a B csoportban, a következő fordulóban pedig az őt követő, negyedik helyezett ratiopharm Ulm vendége lesz az együttes. A svábok 8 mérkőzést nyertek eddig és hatot elveszítettek – többek között 86:74-re Kolozsváron is.

fotó: www.euroleaguebasketball.net