Erdély

Erdélyben selejtez a Magyar Kupa címvédője


Az UEFA megtartotta az Európa Liga 2024-2025-ös idénye első selejtezőkörének sorsolását.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedd délután megtartotta az Európa Liga következő idényének első sorsolását. Ebből kiderült, hogy a Paks ellenfele a Vajdahunyadi Corvinul együttese lesz az első selejtezőkörben.

A Paks a Magyar, a Corvinul pedig a Román Kupát nyerte meg óriási meglepetésre május közepén, a sorsolás követeztében pedig egymás testén vezet majd egyikük útja a második selejtezőkör felé.

A Paks a második helyen zárta a magyar élvonalat, a Corvinul pedig a román második osztályban lett második. Ráadásul újoncként. Ezzel együtt nem szerepelhet az élvonalban, mivel a Corvinul közhasznú egyesületként működik, önkormányzati támogatással, a SzuperLigában viszont kizárólag cég formátumban működhetnek a klubok.

Ennek ellenére az UEFA nem gördít akadályt a Corvinul európai szereplése elé, a klub pedig komoly erősítésekbe kezdett. Ugyan távozott a gólkirály Marius Coman a Sepsihez, de érkezett a korábban válogatott kerettag Florin Iacob kapus az Aradi UTA-tól, a korábban az aradiaknál remeklő holland Desley Ubbink az holland második osztályú Emmentől, a kétszeres román bajnok csatár Sergiu Bus az élvonalbeli Iasi-tól, az egyszeres román és kétszeres lett bajnok brazil Roger Junio a Kolozsvári Universitateától, Alexandru Girbita a másodosztályú zsilvásárhelyi Viitorul Tg.Jiutól, valamint Ion Caramus a szintén második vonalbeli Mioveni-től.

A kizárólag magyarokat foglalkoztató Paksnál érthető módon nem volt nagy mozgás eddig, Ötvös Bence érkezett az élvonalból kieső Kisvárdától, míg Tamás Olivér távozott az élvonalban újonc Nyíregyházához.

Az első mérkőzést július 11-én, a visszavágót július 18-án rendezik. A Corvinul a hazai meccsét Nagyszebenben rendezi.

fotók: https://www.facebook.com/paksifcofficialsite / https://www.facebook.com/fccorvinul1921