Erdély

Kovácsnál csak hárman állnak közelebb a döntőhöz?!


A nagykárolyi játékvezető számára eddig két meccs a biztos.

A Szerbia-Szlovénia (1:1) csoportmérkőzés volt az első a Németországban zajló labdarúgó Európa-bajnokságon, amit Kovács István vezetett, a nagykárolyi bíró pedig a csoportmeccsek utolsó napján a Törökország – Csehország találkozóval folytatja a munkát. De jó eséllyel nem ez lesz az utolsó feladata.

Mi több, az egyik román fogadóiroda odáig merészkedik, hogy szerinte Kovács a negyedik legesélyesebb játékvezető arra, hogy július 14-én a döntőt vezesse, szúrta ki a szatmar.ro portál. Ennek persze feltétele, hogy se Románia, se Magyarország ne jusson be a fináléba.

A fogadóiroda az olasz Daniele Orsatót látja a legesélyesebbnek, erre az esetre 3-szoros szorzót kínál. A második helyre a nyitómeccset is vezető francia Clément Turpint sorolja, ebben az esetben 7 az esélyszám, akárcsak a legutóbbi világbajnokság döntőjét vezető lengyel Szymon Marciniak esetében. Lengyelország már búcsúzott a tornától, de a címvédő olaszok és a világbajnoki ezüstérmes franciák még versenyben vannak…

Ekkor jöhet képbe a 39 éves Kovács, ebben az esetben pedig 8-szoros pénz üti a szerencsés fogadó markát. Akárcsak abban az esetben, ha a német Daniel Siebert vagy a holland Danny Makkelie a befutó.

fotó: frf.ro