Erdély

Erdélyi mester embere ütötte be a szöget a magyar csapat koporsójába!


A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon.

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyarok utolsó reménye az F csoport volt, hogy a B-ben két ponttal harmadik vb-bronzérmes horvátokon kívül még egy harmadik helyezettet megelőzzenek, azonban ez nem jött össze, mert a georgiai csapat 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső Portugáliát.

A hat csoport első és második helyezettjei mellett a négy legjobb harmadik került a legjobb 16 közé.

Georgia legjobbja az a Georges MIkautadze volt, aki előtt gólpasszt adott Kvicha Kvaracheliának (2.), majd büntetőből beállította a végeredményt (57.) A francia Lyon városában született 23 éves támadó a Metz játékosa és Bölöni László felfedezettje. Jól mutatja ezt, hogy a marosvásárhelyi edző kezei alatt 62 tétmérkőzésen 38 gólt lőtt, míg az összes többi edzője irányításával 86 mérkőézen 44 találatig jutott.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai ezúttal a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát. Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött.

A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

fotó: https://www.facebook.com/EURO2024