Erdély

Erdélyi riválisának alapemberével erősített a Sepsi


A középpályás hat évvel ezelőtt még a máltai amatőr ligában tengődött.

Bejelentette idei kilencedik új igazolását a román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK együttese: a japán Mino Szota a nagyszebeni Hermannstadttől érkezett Berndt Storck együtteséhez.

A 29 éves középső, vagy védekező középpályás érdekes pályaívet írt le eddig, hiszen 2018 nyaráig a máltai amatőr igában tengődött, ott szúrta ki a román másodosztályú Metaloglobus Bukarest. Itt három évet húzott le, majd Nagyszebenbe került, ahol oroszlánrészt vállalt a Hermannstadt feljutásában, majd a sima bennmaradásában. Nagyszebenben 111 tétmérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett. A SzuperLigában 71 találkozón szerepelt eddig.

Szota immár a Sepsi ötödik olyan igazolása ezen a nyáron, aki erdélyi klubtól érkezik: az élvonalból, az Aradi UTA-tól a brazil Marcelo Freitas, a második vonalból, az FK Csíkszeredából Gyenge Szilárd, a Vajdahunyadi Corvinultól Marius Coman, a Resicabányától pedig Marian Draghiceanu öltözött piros- fehér-feketébe. Rajtuk kívül a magyar válogatott Sigér Dávid (Fehérvár), a szerb Mihajlo Neskovics (Vozdovac) és Stefan Hajdin (Pancsevo), valamint a holland Michael Breij (Cambuur) szerepel eddig az érkezők listáján.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi