Erdély

A kitüntetett Bölöni távozik, de folytatja


A legendás tréner a magyar válogatottról is elmondta a véleményét.

Bölöni László távozik a francia labdarúgó-bajnokságból búcsúzott Metz együttesétől.

A 71 éves marosvásárhelyi szakember ezt az M1 aktuális csatornának árulta el a szülővárosában tartott vasárnapi ünnepségen, ahol díszpolgári címet vehetett át. 

"Nem fogok ottmaradni, ez biztos. Egyelőre azt kívánom, hogy nyugodjak meg egy kicsit, hiszen fél évszázada benne vagyok a futballőrületben, ami hétről hétre óriási stresszel jár, sok-sok időt vesz el" - nyilatkozta Bölöni.

Marosvásárhelyről szólva Bölöni László elmondta, ebben a városban gyakorlatilag csak szép dolgok történtek vele, itt érettségizett, majd végezte el az egyetemet, itt lett szerelmes, majd született meg a lánya. Itt lett első osztályú futballista, majd döntötte meg a román válogatottsági rekordot is.

"Azt hiszem, van még mit adnom" - mondta jövőjével kapcsolatban a legendás szakember, aki megjegyezte, élete a Dél-Franciaország, Budapest, Marosvásárhely háromszögben zajlik, majd kissé "morbidul, de humorosan" megjegyezte, utóbbi helyre egészen biztosan visszatér majd, hiszen itt van a sírhelye is.

Bölöni László a németországi Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatottról azt mondta, a csapat az elmúlt években remek eredményekkel örvendeztette meg a szurkolókat, az Eb-n azonban "kicsit megcsúszott". Véleménye szerint a magyar csapat ugyan tízből négy alkalommal talán legyőzi például a német válogatottat, de a maradék hatban a Nationalelf az esélyes. Hozzátette, a Svájc elleni csoportmeccset rossz filozófiával támadta meg az együttes, a németek ellen viszont tiszteletre méltó volt a hozzáállás, a skótok felett aratott siker pedig egy reményt adó, lelkes győzelem volt. Bölöni szerint jobb lett volna ezzel a találkozóval kezdeni a kontinensviadalt.

Bölöni László kiemelte, a magyar csapat számára egy óriási lépés lenne, ha ki tudna jutni a világbajnokságra. A románokkal kapcsolatban azt mondta, alapvetően egy "közép értékű" együttes, amely az Eb-n kihasználta az előtte adódó lehetőséget, és akár meglepetést is okozhat a hollandok elleni nyolcaddöntőben. 

Bölönivel kapcsolatban a francia és a belga sajtó arról cikkezett legutóbb, hogy a Standard Liege lehet a következő csapata, ahol azonban a januárban érkezett horvát Ivan Lekónak még 2026-ig érvényes a szerződése. A népszerű belga együttes 10 bajnoki címéből 2009-ben nyerte az utolsót - éppen Bölöni vezetésével...

fotó: https://www.facebook.com/tgmures.vasarhely