Erdély

Távozott a Csíkszereda magyar gólvágója, itt folytatja


A csatár három szezon után intett búcsút Székelyföldnek, újonc együttesben folytatja.

Bemutatták új klubjánál Jelene Richárdot! A román második vonalban szereplő FK Csíkszeredától három idény után távozó csatár a magyar második osztály nagy múltú újoncánál, a Tatabánya csapatánál folytatja pályafutását.

A 26 éves csatár 2021 nyarán szerződött Csíkszeredára, miután megjárta az MTK, a Pécs, a Honvéd, a Paks, a Csákvár, a Zalaegerszeg, a Mosonmagyaróvár, a Kozármisleny és a Kisvárda csapatait. Jelena az FK piros-fekete mezében 73 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 29 alkalommal volt eredményes.

„Dragóner Attila részletesen felvázolta a klub terveit, melyek vonzóak voltak számomra és segítettek döntésemben. Barátságosan fogadtak, nagyon szimpatikus mindenki. Várom már az első edzést és bízom benne, hogy hozzá tudok járulni a csapat sikereihez. Az a célom, hogy minél több gólt szerezzek és gólpasszokat adjak” – idézi Jelenát a Tatabánya Facebook-oldala.

A pécsi támadó a magyar NB II-ben eddig 51 meccsen 1 gólt lőtt.

Jelena mellett biztosan nem lesz a Csíkszereda tagja a következő szezonban a Sepsihez szerződő Gyenge Szilárd kapus, valamint a szintén másodosztályú Újszenteshez szerződő Apro Claudiu. Kölcsönszerződése lejárta után visszatér a Sepsihez Nistor Ákos (12 meccs, 1 gól), a Pakshoz pedig Dezamits Dominik (0 mérkőzés).  

fotó: OPUS TIGÁZ Tatabánya / Facebook