Erdély

Már dobogón a Corona


A második harmadban hengerelt a Brassói Corona a felsőházban.

 Két mérkőzést rendeztek a jégkorong Erste Liga újabb játéknapján és úgy az alsóházban, miként a felsőházban pályára lépett egy-egy erdélyi csapat.

A felsőházban a harmadik hely volt a tét a Brassói Corona – Debreceni DEAC mérkőzésen. Az első harmadban a házigazdák voltak kezdeményezőbbek, többet próbálkoztak, ugyanakkor gólt nem sikerült szerezniük. Sőt emberelőnyben kaptak egyet. A harmad krónikájához még hozzátartozik, hogy Bíró Ottónak és Sándor Flóriánnak időnap előtt véget ért a találkozó miután a 13. perc elején sikerült egyet bunyózniuk. A második harmadtól egy agresszívebb hazai csapat korcsolyázott ki és ennek meglett az eredménye, hiszen Gliga duplázott, továbbá Molnár Zsombor is betalált Hetényi ketrecébe. A záró felvonásban a hazaiak az előny tartására törekedtek, majd az utolsó másodpercekben egy üreskapus góllal lezárták a meccset.
 
Az alsóházban egy teljesen tétnélküli meccsen a Gyergyói HK a rájátszást biztosan el nem érő Hokiklub Budapest vendége volt. A budapestiek csíki játékosa, Petres, már a 2. percben betalált a GYHK-nak. A folytatás nem ment a vendégeknek, akik zsinórban három hátrányt is ki kellett védekezzenek. Ám amikor ők kerültek előnybe akkor a dupla fórt is kihagyták. A második felvonást jobban indított a piros-fehér mezes alakulat és Tendler révén jött is az egyenlítés. A gólokkal a folytatásban adósok maradtak a csapatok. A harmadik felvonásban a GYHK rengeteg kiállítást kapott így esélyük sem volt a maguk javára dönteni a mérkőzést. Ami nem sikerült a rendes játékidőben az sikerült a „hirtelen halálban”: Jones mindössze 11 másodperc alatt eldöntötte a bónuszpont sorsát.
 
Erste Liga, felsőház
Brassói Corona – Debreceni DEAC 4–1 (0–1, 3–0, 1–0)
Gólszerzők: Gliga (28., 39.), Molnár Zs. (36.), Armstrong (60.), illetve Molnár D. (15.).
 
Az állás: 1. Dunaújvárosi Acélbikák 13 pont / 5 mérkőzés, 2. Ferencváros-Telekom 13/5, 3. Brassói Corona 12/7, 4. Debreceni DEAC 9/5, 5. Csíkszeredai Sportklub 7/6.
 
Erste Liga, alsóház
Hokiklub Budapest – Gyergyói HK 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–1) – h.u.
Gólszerzők: Petres (2.), illetve Tendler (24.), Jones (61.).
 
Az állás: 1. Gyergyói HK 20/6, 2. Újpest 16/5, 3. Fehérvári Titánok 13/6, 4. Hokiklub Budapest 5/7, 5. Schiller-Vasas HC 4/6.
 
Fotó: Daniel Maximilan Milata / Maxim’s Sport / facebook