Erdély

Az utolsó forduló dönt


A Galac kiütötte a Dévát a teremlabdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában. Az utolsó játéknap dönt az alapszakasz elsőségről.

Egy forduló maradt hátra a teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszából, amelyet követően felgyorsulnak valamelyest az események, legalábbis, ami az izgalmakat illeti.

Az alapszakasz elsőségéért két csapat harcol: a lépéselőnyben levő címvédő Csíkszeredai Imperial Wet, illetve az elmúlt három idény ezüstérmese a Galaci United. A csíkiak előnye két egység az utolsó forduló előtt, miután a 13. játéknap záró összecsapásán a Duna-partiak érvényesítették a papírformát és 9–2 arányban legyőzték a sokszoros bajnok Dévai Autobergamot.

A záró, 14. forduló, előtt az alapszakasz és a rájátszás szempontjából egy nyitott kérdés maradt. Éspedig, hogy mely csapat végez az első helyen!? Az biztos, hogy a hét első ligás csapat közül a Csíkszeredai Imperial Wet, a Galaci United, a Dunarea Calarasi és a Temesvári Informatica a felsőházi rájátszásban lesz érdekelt, miként az is biztos, hogy a Dévai Autobergamo, az FK Székelyudvarhely és a Kolozsvári Clujana az alsóházban.

Az alapszakasz első helyének jelentősége van, hiszen az első helyezett 3 pontot visz magával a rájátszásba, míg a második 2, a harmadik egyet, míg a negyedik 0 pontot. A felsőházban egy oda-visszavágó kört rendeznek majd, ahol természetesen minden borulhat. Az elődöntőben majd keresztbejátszás lesz: 1–4, 2–3.

A záró fordulót hétvégén rendezik!

Szombat délben a Csíkszeredai Imperial Wet a Temesvári Informatica otthonában játszik 12 órától, míg jövő hétfőn a Galac a Kolozsvár vendége lesz, hogy a kört végül a Déva – Székelyudvarhely összecsapás zárja.

Az utolsó, 14. forduló, műsora
Szombat: Temesvári Informatica – Csíkszeredai Imperial Wet (12 óra)
Hétfő: Kolozsvári Clujana – Galaci United (16).
Kedd: Dévai Autobergamo – FK Székelyudvarhely (18).

A bajnokság állása
1. Csíkszeredai Imperial Wet 30 pont
2. Galaci United 28
3. Dunarea Calarasi 22
4. Temesvári Informatica 18
5. Dévai Autobergamo 11
6. FK Székelyudvarhely 6
7. Kolozsvári Clujana 0

Fotó: Sorin Pană / Sportul Ilustrat / facebook