Erdély

Minden csapatnak megadtuk a kellő tiszteletet


Közleményben reagált a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC az őket ért vádakra.

A női kosárlabda Román Kupa fináléját követően több kritikát is kapott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata, annak ellenére, hogy ötödik kupagyőzelmüket ünnepelhették. Egyrészt a vesztes fél, a FCC Baschet Arad vezetősége, illetve az aradi média bírói segítséget kiállt, másrészt a hazai szurkolók egy része sem volt megelégedve a látvánnyal.

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC az alábbi közleményt adta ki, mindezekre reagálva:


A Román Kupa négyes döntőt követően (február 15-16.) számtalan negatív kritika érte kosárlabdacsapatunkat, amelyre úgy érezzük, reagálnunk kell. Ellenfelünk, az FCC Baschet Arad és az aradi média, valamint néhány háromszéki, névtelen véleményvezér úgy gondolta, hogy ötszörös kupagyőztes és négyszeres bajnok csapatunk nem érdemel tiszteletet, azok után, amit az elmúlt években elértünk.
Ezek az emberek ötödik kupagyőzelmünk után azzal vádolnak, hogy a döntőben csak bírói segítéssel győztünk, miközben, ha korrektek akarunk lenni, elmondhatnánk azt is, hogy az esetleges játékvezetői tévedések minket jobban érintettek, mint őket. Mindezek ellenére nem panaszkodtunk, és egy számunkra rosszul sikerült első negyed után a második játékrészben 23 ponttal jobbnak bizonyult ellenfelünknél, mondhatni átgázoltunk rajtuk. A finálé előtt tisztában voltunk vele, hogy az aradi együttes az egyik legerősebb a bajnokságban, élén egy fiatal, tehetséges vezetőedzővel, és reméltük, egy látványos mérkőzést játszunk a nézők örömére.
Az ellenünk és a játékvezetők ellen irányított rosszindulatú megnyilvánulások sem képesek a 100 százalékban megérdemelt győzelmünk fényét elhomályosítani. Egyedüli romániai női Európa-kupában szereplő klubként megérdemeljük a tiszteletet az ellenfeleinktől, ugyanis az erőviszonyoktól függetlenül mi is minden csapatnak megadtuk a kellő tiszteletet, és ez a jövőben sem lesz másképp.
Az FCC Baschet Arad szakmai stábjának mérkőzés utáni megnyilvánulása számunkra elfogadhatatlan, és bízunk benne, hogy a szakszövetség szigorú lépéseket tesz, máskülönben fennáll a veszélye annak, hogy a jövőben is hasonló történik. Senkinek nem engedhetjük, hogy a sikerünk mértékét bármilyen módon csökkentse. Tisztában vagyunk vele, hogy a sportban a dicsőség csak néhány napig tart, ezért a folytatásban is keményen dolgozunk, teljes komolysággal készülünk a soron következő bajnoki mérkőzésekre.


Fotó: Sepsi-SIC / facebook