Erdély

Rájátszás előtt edzőváltás


Alig pár nappal a jégkorong Erste Liga rájátszása előtt edzőváltás történt a Brassói Coronánál.

 Vasárnap este a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében erdélyi párharcot is rendeznek, hiszen a Brassói Corona a Gyergyói HK-t választotta ellenfélnek.

Az utóbbi időben igencsak nyugtalan volt a helyzet a Cenk alattiak körül. No nem a teljesítmény okán, hiszen arra különösebb panasz nem lehet. De a klub körül feszült a hangulat. Egyrészt ott van a doppingvétség, amely után Bors Hubát eltiltották, a Sapientia U23 elleni adminisztrációs baki, de ilyen az Erste Liga ellenfélválasztásról közzétett idő előtti közlemény is.
 
Most újabb érthetetlen döntést hoztak, legalábbis a nagyközönség számára.
 
A csapattal a legutóbbi idényben bajnokságot nyerő, majd a romániai válogatottal hatalmas bravúrt végrehajtó vezetőedzőnek Július Pénzesnek megköszönték az eddigi munkát, miként segítőjének Ondrj Rusnaknak is.
 
Az indok az volt, hogy az öltözőn belüli hangulat megromlott, amelyet egyértelműen a vezetőedzőnek tulajdonítanak, továbbá szintén a vezetőedző felellőségét látják a Sapientia U23 elleni meccsen történt adminisztratív hibában.
 
Ugyanakkor, ahogy a Brassói Corona közleménye jelzi: a romániai válogatott szövetségi kapitányi posztját továbbra is szlovák tréner fogja betölteni.
 
– Nem ez a legalkalmasabb pillanat, hogy válaszoljak a klubvezetés vádjaira, vagy épp eljárására. Minderre a szezon végén visszatérünk. Ugyanakkor azt leszögezem, hogy az öltözői hangulat sem az én rovásomra írandó, miként a Sapientia U23 ellen elveszített meccs sem. Teljesen normális kapcsolatom volt végig a srácokkal. Most részleteiben nem szeretnék beszélni semmiről, a fiúk fontos feladatok előtt állnak, most mindenki arra kell koncentráljon – fogalmazott Július Pénzes egy közösségi fórumon. 
 
A Brassói Corona szakmai stábjának vezetését a továbbiakban a kanadai Dave MacQueen veszi át. A 61 éves szakember jobbára a tengerentúli OHL ligában volt tréner, de 2012-től mostanáig az EBEL-ben szereplő Dornbirner EC edzője volt, akikkel három alkalommal is sikerült elérniük negyeddöntőt. Ugyanakkor ebben az idényben az alsóház utolsó helyét foglalják el.
 
MacQueen segítője a Corona megalakulása óta a csapatot erősítő csíkszeredai születésű Zsók Levente lesz, mint edző-játékos. Sok idejük nem lesz a közös edzésekre, hiszen vasárnap este 18.30 órától máris jégre kell lépniük a Gyergyói HK elleni Erste Liga negyeddöntben.