Erdély

Jól tanuló sportolók figyelmébe!


A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Jó tanuló, jó sportoló” címmel felhívást hirdet a külhoni magyar régiókban tanuló magyar diákok számára.

Erdély, Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja, Horvátország és Muravidék figyelem!

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Jó tanuló, jó sportoló” címmel közölt felhívást. A felhívás célja, hogy megtalálják azokat a diákokat, akik a tanulás mellett valamely sport vagy művészeti ágazatban kiemelkedő teljesítményt értek el, ezáltal a magyar közösség érdemeit gyarapítják és értékeiet képviselik.

Jelentkezés benyújtására jogosultak
Kiváló tanulmányi átlaggal rendelkező magyar közoktatásban tanuló, illetve nappali tagozatos felsőoktatásban –  alapképzéses és mesteri képzésben résztvevő hallgatók, akik régiós/megyei szinten a sportban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.
A tanulmányi eredményeknél a 2018/2019-es tanévet és a 2019/2020-as tanév első félévét veszik figyelembe.
A tanulmányi átlagot tartalmazó bizonyítvány és a sportteljesítményt igazoló dokumentum mellett a pályázatnak tartalmaznia kell a jelölő nevét, e-mail elérhetőségét, a jelölttel való kapcsolat megjelölését (pl. szülő, edző, felkészítő tanár).

Pályázat benyújtása
Pályázatokat benyújtani a nemzetpolitika@me.gov.hu címen lehet.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. augusztus 31.

A jelentkezéshez szükséges csatolni a tanulmányi átlagot tartalmazó bizonyítványt és a sportteljesítményt igazoló dokumentumokat.