Erdély

Ziccerig jutott a Budafok ellen


A legtöbb magyarországi labdarúgócsapat felkészülési mérkőzéseket játszik. Az ex-csíki csatár is pályára lépett Csizmadia Csabáék ellen.

 Letudta első felkészülési mérkőzését a magyar labdarúgó-bajnokság folytatására készülő Puskás Akadémia FC is, akik az NB2-ből frisse feljutó Budafok ellen léptek először pályára.

A Puskás keretébe ott volt az FK Csíkszereda neveltje a székelyföldi alakulat korábbi csatára Tamás Nándor is, aki csereként lépett pályára a Pancho Arénában.
 
A mérkőzést a Puskás beszámolója szerint a mérkőzést a marosszentgyörgyi születésű Csizmadia Csaba által irányított Budafok kezdte aktívabban, több helyzetet is elpuskázva, hogy a 25. percben mégis a házigazdák szerezzenek vezetést. A második félidőre fordult a kocka. A 47. percben Gyurcsó Ádám jobb oldali szöglete után a szünetben beállt Golgol Mebrahtu alig fejelt a bal alsó sarok mellé. Ezután hosszú komolyabb helyzet nélküli periódus következett; a találkozó a 70. percben élénkült meg újra, amikor először Szolnoki Roland fejese tévesztett célt, majd kisvártatva Tamás Nándor került ziccerbe, ám közeli lövése lement a jobb kapufa mellett. Tamás aktív maradt a hajrára is, több ígéretes akciót vezetett, ám a hazaiak második góljában nem szerepelt.
 
Míg a Puskásnak ez volt az első felkészülési meccse, addig Csizmadia Csabáék korábban a Vidit is megszorongatták, bár 2–1-es vereséget szenvedtek.
 
Fotó:pfla.hu