Erdély

Marad korábbi csapatában a csíki csatár


Titkon talán volt, aki abban reménykedett, hogy Csíkszeredába igazol, de ennek nem volt realitása.

 Szerződést hosszabbított, így a MAC Újbuda csapatában folytatja jégkorongos pályafutását a csíkszeredai születésű, de a hoki alapjait Székesfehérváron megtanuló Sofron István.

A 32 éves magyar válogatott csatár, aki korábban Székesfehérváron, illetve Németországban, Észak-Amerikában és Ausztriában játszott, 2019-ben igazolt a Fehérvár AV 19 együttesétől a fővárosba. A MAC-ban az elmúlt idényben 54 mérkőzésen lépett jégre az Extraligában, amelyben 24 góllal és 24 gólpasszal együttese húzóembere volt.
 
„Azért döntöttem a MAC HKB mellett, mert egyben tudtuk tartani a tavalyi magyar magot ebben a nehéz helyzetben is” – nyilatkozott a klub honlapján, hozzátéve, hogy a szlovák bajnokságban ugyan most nem indulhatnak, de a hazai bázisú Erste Liga színvonalát szeretnék emelni az érkezésükkel. „És természetesen meg is szeretnénk nyerni” – hangsúlyozta, majd úgy folytatta: „hajtós, kemény, motivált, csak magyar játékosokkal felálló brigád leszünk, tele bizonyítási vággyal”.
 
Sofron annak ellenére, hogy 32 esztendős először fog játszani magyar bázisú bajnokságban. Ezen érdekességet a jkb.hu bányászta elő. Ifi évei után az „EBEL-be nőtt bele, majd a DEL-ben és az ECHL-ben, végül pedig az Extraligában próbálhatta ki magát.”
 
Fotó: MAC Újbuda felnőtt jégkorong csapata / facebook