Erdély

Elmarad az Arad – Ploiești rangadó


Közbeszólt a koronavírus.

 Július 4-én, szombaton, 17.00 órától kellett volna megrendezzék a labdarúgó másodosztály rájátszásának egyik legjobban várt rangadóját az Aradi UTA – Petrolul Ploiesti összecsapást.

Amely viszont elmarad. Pedig Aradon már nagyon készültek a meccsre és a város több pontján óriáskivetítőket szereltek volna fel, hol a szurkolók élőben követhették volna kedvenceik első meccsét a rájátszásban, amelyet a helyszínen a járványügyi szigorítások miatt nem lehet megtekinteni.
 
Csakhogy a Petrolul csapata a mai napon kapott koronavírus teszteredményei nem szolgáltatták a legjobb híreket. Nem kevesebb, mint öt játékosuk, illetve a szertárosuk tesztje lett pozitív. 
 
A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) pedig gyorsan lépett és a mérkőzést egyelőre ismeretlen időpontra halasztotta el. A Petrolul csapatánál járványügyi kivizsgálás zajlik és minden játékos karanténba kerül az elkövetkezendő 14 napra és további teszteknek vetik alá őket. A pozitív mintát produkáló sportolókat kórházba szállították. 
 
Ugyanakkor a FRF által közzétett információ szerint a Liga 1 és a Liga 2 játékvezetői között is akadta egy, akinek koronavírus tesztje pozitívnak bizonyult. A meg nem nevezett játékvezető legközelebb csak a soron következő bajnoki idényben vezethet bajnoki meccset.

A Petrolul esete nem egyedi az újrainduló román bajnokságban, hiszen korábban az első ligában érdekelt FC Botosani, illetve a Bukaresti Dinamo csapatának tagjai között is találtak fertőzött személyt.