Erdély

Másodszor fordul ez elő a CFR-rel, de sokba kerülhet Videóval


Ponthátrányba került a címvédő – négy fordulóval a vége előtt.

A kilencedik forduló óta vezette a román élvonalbeli labdarúgó bajnokság tabelláját a címvédő Kolozsvári CFR. A „vasutasok” 22 játéknap után visoznt kénytelenek átadni az első helyet a Craiovának, miután vasárnap este csak 2-2-es döntetlent értek el Giurgiuban az Astra vendégeként.

Pedig remekül kezdtek az erdélyieket, bő negyed óra után semmi sem utalt arra, hogy az új listavezetőtől elszenvedett előző fordulóbeli vereséget nem heverte volna ki a gárda. A 12. percben Catalin Itu lövésébe tette bele a lábát gólt érően Mario Rondon, a 17. minutumban pedig Andrei Burca már kettőre növelte a kolozsvári előnyt. Csakhogy a 31. percben egy bal oldali lövés után a labda Mihai Bordeianu lábáról a saját csapata kapujába pattant, majd a hajrában Denis Alibec (79., fotó) ki is egyenlített. Mindkét csapat előtt adódott bőven lehetőség arra, hogy megszerezze a győzelmet, mindkét hálóőrnek sikerült azonban bravúrokat bemutatnia.

Mivel Ciprian Deac kihagyta a kihagyhatatlant, az utolsó percekben pedig Vinicius fejesét védte David Lazar, a CFR két gólos előnye ellenére sem tudta megszerezni a győzelmet. Márpedig mindössze második alkalommal fordul elő ebben a szezonban Dan Petrescu legénységével, hogy egymást követő két bajnokin sem tudott nyerni: februárban, az alapszakasz végén a Medgyessel és a Viitorullal értek el két gól nélküli döntetlent. A korábbi Ferencváros-légiós Bogdan Andone vezette Astra pedig egymást követő második bajnokin állt fel két gólos hátrányból: az előző játéknapon nyerni is tudott 3-2-re a FCSB ellen.

Rezumat Astra Giurgiu - CFR Cluj 2-2

(null)

Az előző két bajnoki címet besöprő CFR ebben az idényben az 5. fordulóban állt először a tabella élére. Ugyan a 8. fordulóban egyetlen játéknap erejéig át kellett adni a vezető pozíciót a Gaz Metannak, a kolozsváriak szeptember 13. óta nem mozdultak el az élről. Egészen mostanáig, köszönhetően annak is, hogy a Craiova nyerni tudott Medgyesen. A Viitorul, a CFR és a Gaz Metan után a Craiova a negyedik csapat, amely ebben a bajnoki kiírásban a Liga 1 élére tud állni. Talán a legjobbkor, négy fordulóval a vége előtt… A kék-fehéreknek jeneleg 1 pont előnyük van a CFR-rel és 9 az Astrával szemben.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a kolozsváriaknál Hindrich Ottó ezúttal még a kispadra sem ülhetett le. Véletlen vagy sem, a CFR azon a találkozón nyert utoljára, amikor a mindössze 17 éves hálóőr védte a kapuját….

fotó: facebook.com/afcastragiurgiu