Erdély

Sepsiszentgyörgyről vissza Aradra


Nő a távozók listája a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatánál.

Folyamatos a mozgás a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatánál, ahol újabb játékost jelentettek be, hogy marad a következő idényre is, ám lesznek sportolók, akiket nem láthatunk zöld-fehérben.

A maradók sorát erősíit Rebecca Tobin, aki csatlakozott a szerződését meghosszabbító heteshez: Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache, Ioana Ghizilă, Orbán Nikolett, Ștefania Cătinean, Jovana Pašić, Kovács Renáta.

– Nem volt nehéz döntés, hogy még egy idényt a csapattal maradjak, mert nagyon élveztem az itt töltött időt. Szerettem a csapattársakkal játszani, az edzőkkel és a szakmai stábbal dolgozni, és a szurkolók előtt bizonyítani. Mindenki támogat és segítőkész. Az első naptól kezdve úgy éreztem, hogy befognak és akarnak engem. Az a célom a következő idényre, hogy élvezzük a játékot, győzzünk és számtalan emléket gyártsunk. Jó lenne, ha a nemzetközi versenysorozatban jól teljesítenénk, valamint megnyernénk a kupát és a bajnokságot. – fogalmazott Tobin.

Ezen nyolc játékos mellett viszont vannak távozók is. Amint arról korábban beszámoltunk Chrissy Givens az Egyesült Államokban marad és a Ouachita Lady Lions középiskolai csapatnak lesz a trénere.

Givens mellett viszont nem maradt a székelyföldi csapatnál Demeter Nóra, Kristina Topuzovic, Jelena Vucetic és Mirne-Nagy Ildikó sem.

Ezen négy sportoló közül egyelőre Nagy Ildikó sorsáról kaptunk információt. A 36 esztendős, marosvásárhelyi születésű sportoló ugyanis a FCC Baschet Arad csapatához igazolt. A beállós több alkalommal is játszott már Aradon karrierje során: 2002-2004, 2005-2008, 2010/2011, 2014/2015, 2018. Közben játszott Magyarországon, Gyulafehérváron, Targovisten, vagy épp megfordult Franciaországban is.

Az ardiakkal Mirne-Nagy Ildikó mindent megnyert már: háromszor román bajnokságot, egyszer Román Kupát, továbbá két alkalommal a Közép-Európai Kupát is sikerült elhódítaniuk. A legutóbbi idényben 18 mérkőzésen jutott szóhoz, amelyeken átlagban 2,4 pontot gyűjtött, illetve 1,3 lepattanót.

Az Aradiaknak Nagy a hetedik hivatalosan bejelentett játékosuk Adela Mercea, Fodor Márta, Dora Ardelean, Veatriki Akathiotou, Alexandra Rotariu és Rebecca Lipovan után.

Fotó: aradon.ro