Erdély

Tovább nőtt az udvarhelyi kontingens Besztercén


Sorra jelenti be a fiatal erdélyi tehetségek leigazolását a Gloria.

Újabb fiatal és tehetséges kézilabdázók leigazolását jelentette be hétfőn a Besztercei Gloria csapata, köztük Fekete Anna Dóráét.

A 21 éves játékos kilenc esztendősen kezdett el kézilabdázni a Székelyudvarhelyi Sportiskolában, onnan került a Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klubhoz. Az előző szezonban kettős igazolással a Marosvásárhelyi VSK csapatában is játszott.

„Rendkívüli esély ez számomra, hogy a Gloria csapatában folytathatom pályafutásomat. Igyekszem majd profitálni a lehetőségből annak érdekében, hogy fejlődni tudjak egyéni szinten és a csapatjátékban is. Türelmetlenül várom, hogy pályára léphessek és azt csinálhassam, amit a legjobban szeretek, ráadásul hivatásos szinten”, nyilatkozta Fekete a besztercei klub Facebook-oldalának.

Fekete Anna-Dóra immár a harmadik olyan fiatal tehetség, aki Székelyudvarhelyen kezdte bontogatni szárnyait és az utóbbi napokban Besztercére került Munteanu-Kóródi Krisztina és Bálint Noémi után.

Amint arról beszámoltunk, a Gloria vezetői úgy döntöttek, fiatal lányokból álló csapatot állítanak össze és indítanak el a második osztályban, ennek vezetésére pedig leigazolták a csődbe ment Marosvásárhelyi VSK edzőpárosát, Mihaela és Claudiu Evit. Az edzőházaspár pedig „magával hozta” a Maros-partiak jó néhány ígéretét, így a beszterceiek sorra jelentik be leigazolásukat. Az elmúlt 24 órában Fekete mellett Maria Ola, Ancuta Andreea Moroianu, Flavia Stan és Roxana Guta leigazolását tették közzé.