Erdély

Két lábbal a földön maradni


Feljutásért játszik az Aradi UTA.

 A negyedik forduló mérkőzésivel folytatódik a labdarúgó másodosztály rájátszása, amely nyitó összecsapásán az Aradi UTA az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodó Bukaresti Rapidot fogadja.

A harmadik forduló halasztott meccsén aradi szempontból mondhatni jó eredmény született, hiszen a rájuk nézve veszélyesett FC Arges Pitesti 3–2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Miovenitől. 
 
Ugyanakkor ezen meccs is bizonyítja, hogy a hazai pályának itt a rájátszásban nincs előnye, vagyis a szó megszokott értelmében ez elszállt. Elszállt, hiszen a plusz embert a nézők biztosították, akik viszont nem léphetnek be a stadionokba.
 
Ezen a véleményen van Bálint László György, aki a mérkőzés előtti interjúban így igyekezett a terhet levenni a játékosairól.
 
– Mivel nem nézők előtt játszunk, így a hazai pálya előnye elúszott. Nálunk látszott igazán, hogy mekkora erőt tudtak adni a szurkolók. És ez volt látható a külföldi nagyobb bajnokságokban is. Mi ráadásul kettős hátrányban vagyunk, hiszen az egész szezonban műgyepes pályán edzettünk és játszottuk a hazai meccseinket. Ez hosszú távon hozza magával a makacsabb sérüléseket – fogalmazott a vezetőedző.
 
Mint ismert az Aradi UTA mondhatni albérlet gyanánt, amíg befejeződik a Neuman Ferenc Stadion építése, addig a műgyeppel borított Motorul pályán játszanak és készülnek.
 
A másodosztályból még két forduló van hátra és az Arad előnye a második Turris Oltullal szemben 4, míg a harmadik Miovenivel szemben 5 pont az előnye. Így a vasárnap 17.00 órától kezdődő Rapid elleni meccsen, amennyiben győznek biztosan feljutnak a Liga 1-be. Egy döntetlennel is nagy volna a sansz a direkt feljutásra, míg egy vereség megnehezíthetné a dolgukat az utolsó fordulóra.
 
II. Liga, rájátszás, 5. forduló
Vasárnap: Aradi UTA – Bukaresti Rapid (17.00 óra)
Kedd: Turris-Oltul – CS Mioveni (17.30 óra), Petrolul Ploiesti – Bukaresti Rapid (19.00 óra).
 
Az állás
1. Aradi UTA 29 pont, 2. Turris-Oltul 25, 3. CS Mioveni 24, 4. FC Arges 23, 5. Petrolul 22, 6. Rapid 21.
 
A másodosztályból az első két helyezett automatikusan feljut az első osztályba, míg a harmadik selejtezőt játszik az I. Liga alsóházának 6. helyezettjével.