Erdély

Máris búcsúzott a Bajnokok Ligájától az erdélyi védő


Mi köti össze a zilahi játékost a Barcelona sztárjával?

Miközben a Bajnokok Ligája esti főszínpadán a Barcelona, a Napoli, a Bayern München és a Chelsea a 2019-2020-as idény nyolcaddöntőit vívják, valahol a fészerben, a San Marinó-i és koszovói kisszínpadon már elkezdődött a 2020-2021-es szezon. Természetesen zárt kapuk mögött – ebben legalább osztoztak a „nagyokkal”.

Az első selejtezőkör második mérkőzésén a koszovói Drita Djilan gárdája 2-1-re legyőzte az andorrai Inter Club d'Escaldes csapatát. Utóbbi soraiban végig a pályán volt Raul Feher (fotó, pirosban). A magyar származású zilahi középhátvéd nyáron érkezett a milánói Inter színeit viselő Club d'Escaldeshez a spanyol harmadik osztályban szereplő FC Andorra gárdájától. Utóbbi szintén andorrai székhelyű csapat, de 1948 óta a spanyol ligarendszerben játszik, 2019 eleje óta pedig a Barcelona és a spanyol válogatott sztárja, a világ-és Európa-bajnok, 4-szeres BL-győztes Gerard Piqué tulajdonába van.

Feher amúgy 23 éves, 190 centiméter magas és korábban megfordult több spanyol alsóbb osztályú csapatban.

Az érdekesség kedvéért a nap másik selejtezőmeccsén a San Marinó-i Tre Fiori hazai pályán 2-0-ás vereséget szenvedett az észak-ír Linfield ellenében. Mivel a koronavírus-járvány miatt ezek a párharcok egyetlen meccsen dőlnek el, így a Tre Fiori és Feher csapata is búcsúzott a királykategóriától, míg a győztesek újabb párharcot vívnak egymás ellen.

fotók: facebook.com/interescaldes