Erdély

Kazincbarcikán a székelynek fogadott Majzik


Az FK Csíkszereda első harmadik ligás idényében érkezett Székelyföldre. Hat év után távozott.

Az FK Csíkszereda a 2014/2015-ös idényben a román labdarúgó-bajnokság harmadik ligájának I-es csoportjában kezdhette el a küzdelmeket. Évek hosszú sora után a csíkiak feljutást ünnepeltek: a megyeiből a harmadosztályba!

A klub vezetősége a már meglevő Székelyföldi Labdarúgó Akadémia partnerségén keresztül magyarországi játékosokkal igyekezett megerősíteni a keretet. Ekkor érkezett a székelyföldi klub kötelékébe a mindössze 19 esztendős Majzik Adrián a Ferencváros U19-es csapatából, ahonnan feljátszott az NBII-be is.

Az elkövetkezendő évek során a klub sorban hozta a magyarországi sportolókat, ám egyikőjük sem ragadt meg úgy Csíkszeredában, mint Majzik Adrián, aki hat idényen át viselte az FK Csíkszereda mezét, sőt kitartásának és ambíciójának köszönhetően viselhette a csapatkapitányi karszalagot.

Be is lopta magát a szurkolók szívébe is, akikkel nemhogy elfogadtatta magát, hanem barátságok is születtek. Amolyan „próba székely” lett Majzik Csíkszeredában. A bizalmat pedig gólokkal hálálta meg. Elég csak a Bukaresti Dinamo elleni Román Kupa meccsen szerzett góljára gondolni, vagy épp a Bukaresti Rapid elleni győztes találatára.
Most viszont eljött a búcsú pillanata, hiszen a már 26 éves sportoló a Kazincbarcika SC NBII-ös csapatához igazolt. Majzik pedig el is búcsúzott a szurkolóktól.

– Hat év után úgy éreztem most van itt az ideje és szerettem volna egy környezetváltást. Igazából egyik szemem sír, a másik nevet, hisz jó ajánlatot kaptam, de nagyon szerettem Csíkszeredában lenni, felejthetetlen élmények kötnek ide. Fordulatos, de nehéz hat év van mögöttünk, hiszen próbálkoztunk a feljutással, amely harmadjára sikerült. Karrierem eddigi legnagyobb sikereit itt értem el Csíkszeredában, elég ha a feljutásra gondolok vagy a kupában elért sikerre, mikor legyőztük a Dinamót. – fogalmazott Majzik, aki hozzátette, hogy szeretne még visszatérni Csíkszeredába – szeretnék még jönni, hisz második otthonomnak tekintem, nagyon szerettem itt élni. Rengeteg barátom van és ezeket a kapcsolatokat akarom ápolni. Az egykori csapattársakat is szeretném majd látni akár edzésen vagy meccsen, mikor lesz rá lehetőségem biztosan jönni fogok.

Fotó: fkcsikszereda.ro