Erdély

Egyenesen a csoportban kezdik a nagyváradiak és a nagyszebeniek


Ők lehetnek a potenciális ellenfelek.

A tavalyi idényhez hasonlóan egyenesen a FIBA Európa Kupa csoportkörében kezdheti meg nemzetközi kupaszereplését a következő szezonban a Nagyváradi VSK és a Nagyszebeni BC CSU férfi kosárlabda-csapata. Erről kedden tájékoztatta az érintett klubokat a nemzetközi szervezet.

A vírushelyzet miatt egyelőre nem tudni, pontosan mikor kezdődhet el a kupaszezon, ami viszont biztos, hogy az Európa Kupában 7 csoportra osztják majd a csapatokat. A sorsolást a tervek szerint augusztus 18-án tartják Münchenben.

A FIBA azt is nyilvánosságra hozta, hogy a  Mons Hainaut (belga), a Tsmoki Minsk (fehérorosz), a Balkan Botevgrad (bolgár), a Keravnos (ciprusi), a Bakken Bears (dán), a London Lions (brit), az Iraklis Szaloniki (görög), a Donar Groningen (holland), az Anwil Wlocklawek (lengyel), a Sporting CP (portugál), a Fribourg Olympic (svájci) és a BC Dnipro (Ucraina) vállalta: folytatja az Európa Kupában, amennyiben elvérzik a Bajnokok Ligájában.

Rajtuk kívül a Kapfenberg Bulls (osztrák), a Borisfen (fehérorosz), a Rilski Sportist (bolgár), a Körmend, a Szolnok Olajbányász, az Ironi Ness Ziona (izrael), a Pallacanestro Reggiana (olasz), a Mornar Bar (montenegrói), a Heroes Den Bosch (holland), a Slam Stal Ostrow (lengyel), a Parma Perm (orosz), a Besiktas Isztambul (török), a BC Kijev (ukrán) és BC Prometey (ukrán) nevezett az Európa Kupába.

A két csapattal kapcsolatos hír, hogy Török Roland csapattársa lesz Nagyszebenben a 23 éves amerikai Christian Lutete és a Kolozsvárról érkező 18 éves Anton Rotaru, míg a Nagyvárad felnőttcsapatában folytatja a 17 éves Luca Nastrut.