Erdély

Tesztelésre kapnak pénzt


Szűk két hét múlva rajtol az utánpótlás bajnokság is.

 Döntött a Román Labdarúgó Szövetség a korosztályos Elit bajnokságok rajtját illetően. A klubok pénzt kapnak a koronavírus tesztre.

A Román Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a hónap végén rajtol az U19-es és U17-es Elitliga.
 
A megmérettetésen az ország 24 legjobb akadémiája vehet részt, amelyet a Román Labdarúgó Szövetség anyagilag is segíteni fog. Minden első és második ligás csapat, amelynek utánpótlás együttese indul a bajnokságban 4000 eurós anyagi segítséget kap koronavírus tesztre. A többi résztvevő klub, amely nem részesül az UEFA szolidaritási alapjából, 12500 eurós támogatást kap a Román Labdarúgó Szövetségtől az U17-es és U19-es Elitliga részvételhez, illetve megkapja a 4000 eurós támogatást is a koronavírus tesztekre – írja a szakszövetség közleménye.
 
– Nagyon vártuk a bajnoki rajt kihirdetését, és örvendünk, hogy csapataink ismét versenyezhetnek. Nagyon várjuk az első hivatalos mérkőzést, miután közel egy éve, tavaly novemberben játszottuk az utolsó bajnoki meccsünket. A felkészülési időszak alatt mindenki elvégezte a munkát és most várjuk az eredményt is. – fogalmazott Dusinszki Zoltán a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója.
 
A csoportok beosztásáról a napokban döntenek.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro