Erdély

Akár marosvásárhelyi párharc is lehetett volna a BL-ben


Az egyik erdélyi már, a másik még nincs a csapatnál.

Kedd este három mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőköre. Az egyik találkozó pedig könnyedén válhatott volna „marosvásárhelyi párharccá” is. Csakhogy…

Természetesen a belga KAA Gent és az osztrák Rapid Wien összecsapásáról van szó, mivel a hazaiaknak az edzője hétfő reggel még Bölöni László volt, a vendégek keretében pedig ott van Szántó Tamás.

Csakhogy a 67 éves, Marosvásárhelyen született szakembert 25 nap és három bajnoki után hétfőn kirúgták, így a Rapid ellen egykori asszisztense, Kim de Decker ült a kispadon. Ő már Bölöni előző csapatánál, a szintén belga Royal Antwerpennél is az erdélyi tréner munkáját segítette. A másik oldalon Szántó Tamás, akinek édesapja született Marosvásárhelyen, két éve húzódó sérülése után lábadozik éppen és készül a visszatérésre, ezért nem nevezték a találkozóra.

A zárt kapuk mögött rendezett mérkőzést Niklas Dorsch (36.) fejesének és Roman Jaremcsuk (59.) büntetőjének köszönhetően a Gent nyerte meg 2-1-re, a Rapid csak a 90. percben tudott szépíteni Yusuf Demir révén. Győzelmével a belgák továbbjutottak, a következő fordulóban pedig a Mircea Lucescu által edzett Dinamo Kijevvel csaphatnak össze.

fotó: www.kaagent.be