Erdély

Változás a versenynaptárban


Titánok helyett Debrecennel kezdenek.

Több pontban módosult a jégkorong Erste Liga menetrendje. A Gyergyói HK és a Brassói Corona is érintett.

Ennek egyik oka, hogy a Fehérvári Titánok keretében történt koronavírus járvány még nem zárult, másrészt időpontokat kellett módosítani a televíziós közvetítések okán is.
 
Mint ismert az erdélyi csapatok – Brassói Corona, Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK – 14 nap alatt tudja le magyarországi meccseit és méri össze tudását az ottani alakulatokkal. Minden második nap jégre lépnek.
 
A Gyergyói HK eredetileg szeptember 29-én kellett volna letudja első hivatalos mérkőzését a Fehérvári Titánok ellen, ám a járvány miatt ezt a találkozót újra kell ütemezni és végül október 15-re lett eltolva. Ennek következtében a GYHK első találkozójára október 2-án kerül sor a Debreceni DEAC otthonában 19.30 órától.
 
Ugyanakkor módosult a MAC HKB – GYHK találkozó időpontja is. Az október 11. maradt, de kezdési időpont változott: 19.30 óra helyett 19.00 órától kezdődik. Ezen összecsapást műsorára tűzte az M4 Sport.
 
A Brassói Corona műsora nem változott számottevően. Csupán annyiban, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák és az Újpest elleni meccsek felcserélődtek. Október 6-án a Dunaújváros, míg október 11-én az Újpest vendégei lesznek a Cenk alattiak.
 
A Csíkszeredai Sportklub műsorában is változás történt. Eredetileg október 9-re volt kiírva az Újpest elleni mérkőzés, ám ezt egy nappal eltolták. A kezdési időpont pedig 15.15 órára módosult. Ezt a mérkőzést az M4 Sport+ fogja közvetíteni.
 
Az első meccsek
Szeptember 29.: Debreceni DEAC – Brassói Corona (19.30)
Szeptember 30.: Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (19.30)
Október 2.: Debreceni DEAC – Gyergyói HK (19.30)
 
Fotó: GYHK / facebook