Erdély

Fertőzési gócponttá vált a román cselgáncsozók edzőtábora!


Értesüléseink szerint mindenki jól van!

A hétvégi országos felnőtt egyéni és csapatverseny döntőjére készülő cselgáncsmezőny igazi koronavírus-gócponttál vált, miután nem kevesebb, mint 16 sportoló tesztje pozitív lett. Az erdelysport.hu érdeklődésére Eduard Zgorcea, a Román Cselgáncs-szövetség szóvivője megerősítette: szerencsére mindenki jól van.

A 30 fős keret Brassópojánán edzőtáborozott és itt készült a hétvégi bajnokságra - az elsőre a márciusi leállás óta. A felnőttekkel készültek a kadet korosztály legjobbjai is.

„Mindenkit a brassói CFR-kórházban ápolnak, hál`Istennek azonban mindenki állapota jó! Senki nem szorult különösebb ellátásra”, mondta érdeklődésünkre Zgorcea. Aki maga is felépülőben van a betegségből. „Nagyon alattomos betegség ez, nem tudhatjuk, hol kapjuk meg a vírust”, tette hozzá.

A kérdésre, hogy mi lesz a hétvégi országos bajnoksággal, elmondta: aki egészséges, az versenyezhet! „Legtöbb 72 órás negatív tesztet kell felmutatnia minden versenyzőnek . Ezen kívül természetesen mindenkinek be kell tartania az óvintézkedéseket: maszkot kell viselni, elkülönítve tölteni a szabad órákat, fertőtleníteni kell. Minden egyes alkalommal, amikor valaki belép a terembe, meg fogjuk mérni a testhőmérsékletét”, magyarázta.

Ugyan erről a szövetség nem adott hivatalos tájékoztatást, értesüléseink szerint a brassópojánai fertőzöttek között két csíkszeredai versenyzőt is találunk.

Valamivel jobb a helyzet a lányok keretében, ott két kadet korosztályú versenyző lett csak pozitív.