Erdély

Egykori BL-győztes ülhet le az erdélyiek kispadjára


A medgyesiek két játékosa is válogatott meghívót kapott.

Alig négy forduló telt el az új idényből, máris távozni kényszerül a Gaz Metan edzője, állítja a Gazeta Sporturilor. A sportnapilap információi szerint a cseh Dusan Uhrint a portugál Jorge Costa váltja a megyesiek kispadján.

Az erdélyiek nem kezdték rosszul a szezont, két győzelem és két döntetlen után a hatodik helyen várják az ötödik fordulót, amely során az Academica Clinceni otthonában akár tovább is növelhetik pontjaik számát. Ezt azonban a jelen szerint már nem Dusan Uhrin vezetésével teszik, a lap szerint ugyanis a cseh el sem utazott a csapattal. A stábja viszont elkísérte a játékosokat, a vezetőedzői teendőket pedig Bogdan Pastrascu látja majd el. A klub tájékoztatása szerint Uhrin tevékenységét felfüggesztették.

A sportnapilap azt is tudni véli, hogy Uhrin utódja a portugál Jorge Costa lesz – akinek stábját már egy hete leigazolta a Gaz Metan. Papíron a második csapat mellé.

A 48 éves Jorge Costa nem ismeretlen a nemzetközi labdarúgásban – elsősorban játékosként. A Portóval ugyanis nyolc bajnoki címet, na meg egy Bajnokok Ligáját is nyert az egykori kőkemény középső védő. Edzőként viszont a portugál Braga és a Kolozsvári CFR mellett több portugál kiscsapatot (Academica Coimbra, Arouca, Pacos Ferreira, Olhanense) edzett, de feltűnt Cipruson és Tunéziában, volt Gabon szövetségi kapitánya, legutóbb pedig Indiában edzősködött…

A medgyesiekhez kapcsolódó hír továbbá, hogy két játékosuk is válogatott behívót kapott: Simon Pambou Kongó, Nasser Chamed pedig a Comore-szigetek nemzeti csapatát képviselheti felkészülési mérkőzéseken.

fotó: www.dnaindia.com