Erdély

Debreceni feltámadás


Háromgólos előnyben volt a Fradi.

 Hihetetlen, drámai mérkőzést hozott a jégkorong Erste Liga 2020/2021-es idényének harmadik összecsapása, amelyen a Debreceni DEAC a tavalyi idény társbajnokát a Ferencváros-Telekomot fogadta.

A Csíkszeredával közösen bajnok Ferencvárosnak ez volt az első mérkőzése a szezonban, mert korábban több játékosa is koronavírusos volt, míg a Debrecen a múlt heti nyitótalálkozóján hosszabbítás után kikapott a szlovák ligából visszatért, a HK Budapesttel összeolvadt MAC-HKB Újbuda otthonában. A hajdúságiaknak ugyanakkor korábban elmaradt a Titánok elleni összecsapása, mert a fehérváriaknál is sokan fertőződtek meg a koronavírussal.
 
A bemelegítés alatt a hazai kapu mögötti egyik plexi kitört, és ennek kicserélése miatt húsz perccel csúszott a kezdés. A Debrecen veszélyeztetett az elején, de amikor magára talált a fővárosi együttes, akkor előbb a kapuvasat találta el, majd a 11. percben Tóth Gergő talált be középről. A szünet előtt 4.3 másodperccel tovább nőtt a különbség, emberelőnyben Tóth Adrián kapásból volt eredményes. Az NHL-t és a KHL-t is megjárt kanadai Justin Hodgman volt az előkészítő.
 
A második harmadban, a 27. percben Tóth Adrián szerencsés góllal már 3-0-ra alakította az állást, próbálkozása után a korong átvánszorgott a gólvonalon. Nem adta fel a hazai csapat, és két létszámfölényes találattal felzárkózott. Előbb Dominik Novotny, majd egyetlen másodperccel a szünet előtt Jakub Izacky talált be.
 
A folytatásban mindent megtett az egyenlítésért a DEAC, és bár előbb kimaradt egy szóló - Arany Gergely lábbal védett -, az 55. percben Vlagyiszlav Kulesov már nem hibázott.
 
Jött a hosszabbítás, amelyben emberelőnybe került a házigazda, és időkérés után Hári Norbert betalált. A gólt végül videós visszajátszást követően adták meg, így a DEAC két, az FTC egy ponttal gazdagodott.
 
Erste Liga
DEAC – FTC-Telekom 4–3 (0–2, 2–1, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után