Erdély

Kétgólos előny, majd vereség


Ezt még emészteni kell…

 A bákói reptér szomszédságában került sor az FK Csíkszereda második ligás bajnoki mérkőzésének 5. fordulójára.

Valentin Suciu együttese a 19. helyen álló Bákói Aerostar otthonában lépett pályára. Ellenfelük ebben az idényben még gólt sem rúgott, így bizakodva várták az összecsapást.
 
Kapkodósra sikerült az FK játéka az első percekben. A 7. minutumban Apró gurította vissza Rybánszkynak a labdát, de a kapusnak nem sikerült kirúgnia a labdát, megpattan a bákóiak egyik támadójában, a kipattanót Vraciu, az FK szerencséjére, fölé rúgta. A 9. percben ismét Vraciu került helyzetbe, de mellé rúgta. Két perc múlva egy szögletrúgást követően Moisi fejese ment mellé.
 
A 15. percben Bauza gurította ki a labdát Edernek, aki mintegy 18 méterről kapura küldi a labdát és a felső kapufát érintve bepattan. Váratlan gól volt.
 
A 22. percben Mészáros remekül vette át a labdát és két védő között is átbírkózta magát, vissza rántják, de a felvidéki csatár a hosszúba rúgta. Fél óra játék után Bauza jobboldalról eresztett el egy lövést, az oldalhálót találta. Szünetig tördelte a játékot a hazai alakulat, komolyabb helyzetet egyik csapat sem alakít ki.
 
A második félidőben egy kicsit több teret engedett a csíki alakulat a hazaiaknak és egy szabadrúgást követően az 54. percben Ilie szépített. A folytatásban kisebb helyzetekkel jelentkezett mindkét alakulat, de a legnagyobb riadalmat Ribánszky sérülése okozta, aki végül folytatni tudta a játékot.
 
Rátérve a hajrára jött a dráma. Három perc alatt kétszer is kapitulált a csíki csapat. Előbb a 74. percben, egy szögletet követően, Moise egyenlített, majd három perc múlva Chirila fejese is révbe ért. Fordult a kocka.
 
Az FK nem igazán tudott felpörögni az utolsó percekre. A legnagyobb lehetőségük a 91. percben adódott, amikor Apró távoli lövése megpattant Barán és mintegy méterrel a kapu mellé megy.
 
A hazaiak második félidei teljesítménye sokkal jobb volt, mint a mienk, így az FK kétgólos előnyt bukott el.
 
II. Liga, 5. forduló
Bákói Aerostar – FK Csíkszereda 3–2 (0–2)
Gólszerzők: Ilie (54.), Moise (74.), Chirila (77.), illetve Eder (15.), Mészáros (22.).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro