Erdély

Szépségdíjas erdélyi gól az NB II-ből


Ez volt a szatmári középpályás első találata a szezonban.

Nyolc fordulót kellett rá várni, de megérte: Erdei Carlo megszerezte első gólját a magyar labdarúgó NB II-ben szereplő Kaposvár csapatában. De még milyen találatot! Amennyire fontos, annyira volt szép is egyben.

A Kaposvár a másodosztály 10. fordulójában Siófokra látogatott, a hazaiak pedig Cipf Dominik révén a 22. percben vezetést szereztek. Erdei az előző két fordulóban nem kapott lehetőséget edzőjétől, most viszont a 68. percben pályára küldte őt Várhidi Péter. A szatmárnémeti labdarúgó pedig ezt a 83. percben szépségdíjas szabadrúgásgóllal hálálta meg. Ez volt az első gólja ebben a szezonban a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig egy gólnál és két gólpassznál tart. Négy perccel később ráadásul Nagy Tamás is betalált, így a Kaposvár hátrányból fordítva nyerni tudott.

BFC Siófok - Kaposvári Rákóczi 1:2

Merkantil Bank NB II 2020/2021, 10.forduló

Az NB I-ben már közel sem voltak ehhez hasonló sikerélményei az erdélyi labdarúgóknak. A Puskás Akadémia 1-0-ra legyőzte ugyan a Mezőkövesdet, de Tamás Nándor végig a kispadról szoríthatott társainak, Marius Corbut pedig nem is nevezték.

Szatmárnémeti – nagybányai párharcot hozhatott volna a Kisvárda és a Fehérvár összecsapása, de a találkozót a vendégek európai kupakötelezettségei miatt ugyanúgy elhalasztották, mint a Csizmadia Csaba edzette Budafok és a Ferencváros összecsapását.

fotó: facebook.com/kaposvarirakoczifc