Erdély

Csíki fölény az országos cselgáncs-bajnokságon


A férfiaknál hét érmet zsebeltek be a csíkiak, de termett babér a szatmáriaknak és az aradiaknak is.

A koronavírus-járvány kitörését követően első egyéni sportágként a cselgáncsozók szervezték meg az éves országos bajnokságot. A viadal előtt a mezőnyben felbukkanó 22 fertőzés borzolta a kedélyeket, emiatt több válogatott versenyző végül nem tudott elindulni az ob-én.

Ennek következtében Brassópojánán a csíkiak valósággal taroltak: Albu Botond tanítványai összesen hét érmet zsebeltek be. Ebből Orbán Lehel (60 kg), Dávid László (73 kg) és Koncz Botond (+100 kg) aranyérmet, Papp Róbert Flórián ( 73 kg), Szőcs Elemér (81 kg) és Kocsis Hunor (90 kg) ezüstöt szerzett. A hetedik csíki érmet a VSK csapata szerezte a csapatversenyen.

Termett még babér továbbá a Szatmárnémeti VSK versenyzőjének, Sámel Lórándnak is, aki a +100 kg kategóriában szerzett bronzot, valamint Kabát Beátának, aki a nők 78 kg-os súlycsoportjában végzett a harmadik helyen az Aradi VSK színeiben. Említésre méltó továbbá, hogy a férfiak 81 kg-os súlycsoportjában Pusztai Dávid (Steaua Bukarets) és Gergely Gábor (Dinamo Bukarest) a hetedik helyen végzett.

Összességében a férfiak mezőnyében a Csíkszeredai VSK szerezte a legtöbb érmet, megelőzve a Csíkszeredai Sportklubot, míg a nőknél a Dévai VSK a harmadik helyen végzett ebben a rangsorban.

„Mi a pandémia alatt végig nagyon komolyan készültünk, heti 6–8 edzéssel. Sajnálom, hogy nem vehettek részt a válogatottak, de a statisztikákban az marad meg, hogy Csíkszereda 7 érmet nyert a 2020-as bajnokságon”, fogalmazott érthetően elégedetten a szekelyhon.ro portálnak Albu Botond edző, majd hozzátette: október végén a Budapesti Nagydíjon is szeretnének részt venni.

fotó: szekelyhon.ro