Erdély

Új éllovas az Erste Ligában


Egy hazai és egy vendég győzelem

 Két mérkőzéssel folytatódott a jégkorong Erste Liga, köztük egy rangadóval, amelynek tétje az volt, hogy ki lép az első helyre.

Ez a rangadó pedig a Debrecen és a MAC HKB közti csata volt, amelyet a vendégek indítottak sokkal jobban. A 3. percben Pozsgai, majd a hetedik percben Tornyai találataival elhúztak kettővel, hogy ezt további kettővel megtoldják a harmad vége előtt. Innen nagyon nehéz visszajönni. De a DEAC becsületére váljon derekasan beleálltak a második 20 percben. Az esélyük is megvolt a szépítésre, de sem fórban, sem egyenlő létszámban nem tudtak túljárni Bálizs figyelmén. A záró felvonás is hasonló mederben zajlott. Az utolsó 10 percre rátérve viszont Kreisz gólja már azt jelentette, hogy öt van a két csapat között, hogy a gólfesztivált végül Izacky zárja le, aki megszerezte a hazaiak számára a becsületgólt.
 
A MAC HKB győzelmével az első helyre lépett és bár azonos pontszámmal vannak a Brassói Coronával, de a gólkülönbség a javukra billenti a mérleg nyelvét.
 
A nap másik meccsén a 16 játékossal felálló újpest a 14 játékossal felálló Titábokat fogadták. Utóbbiaknak így nem volt meg a három teljes soruk és ez a meccs összképét tekintve meg is látszott. A vendégek derekasan küzdötték végig 
a 60 percet és két alkalommal is sikerült egyenlíteniük, de összességében a lilák sokkal jobban játszottak és nem utolsó sorban eredményesebben is. Öt az öt ellen a Titánoknak nem igazán volt sanszuk. Előnyben viszont remekeltek és három gólt is szereztek így, de összességében 6–3-as vereséget szenvedtek.
 
Erste Liga, eredmények
Újpest – Fehérvári Titánok 6–3 (1–1, 2–1, 3–1)
Gólszerzők: Just (11.), Ljuducsin (22.), Vincze P. (39.), Selan (41.), Fliszár (57.), Kiss (60.), illetve Jakimcsuk (19.), Madácsi (25.), Balogh (58.).
 
Debreceni DEAC – MAC HKB Budapest 1–5 (0–4, 0–0, 1–1)
Gólszerzők: Izacky (53.), illetve Pozsgai (3.), Tornyai (7.), Orban (16.), Nagy K. (18.), Kreisz (51.).
 
Fotó: ersteliga.hu