Erdély

Baka-verés: egy sima, egy fordított


Gyergyószentmiklóson járt a Steaua.

 Alig ért haza első magyarországi kiszállásáról a Gyergyói HK jégkorongcsapata, akárcsak a Csíkszeredai Sportklub máris jégre lépett a román bajnokságban. A csapatot viszont sok negatív történés érte az elmúlt időszakban. Egyrészt az első magyarországi kiszállásuk nem lett túl fényes, hiszen hét meccs alatt csak hét pontot gyűjtöttek.

Ennek fényében nem volt csoda, hogy a klub vezetősége menesztette az addigi vezető3edzőt Malcolm Cameront és a vezetőedzői feladatokkal az addigi másodedzőt Szilassy Zoltán bízták meg. Hab a tortán pedig az volt a hétfői teszteredményeket követően három játékosnál kimutatták a koronavírus jelenlétét és a sérüléssel küszködőkkel kiegészülve tetemesre nőtt a hiányzók száma. Ennek ellenére a minimum létszámot sikerült hadra fogni a Bukaresti Steaua elleni hétfői román bajnoki meccsre.
 
A találkozó elég egyoldalú 60 percet hozott. A piros fehér mezesek nem igazán adtak esélyt a Steauának a pontszerzésre és végül Ruczuj Gellért segítségével 6–0-ra hozták a meccset.
 
A ma esti második összecsapás már nem volt ilyen sima. Az első harmad végé Antal Alfréd juttatta előnyhöz a vendégeket. A második felvonásban a GYHK összekapta magát, hogy a születésnapos Csergő, Benedek, illetve Kozma góljaival kettővel elhúzzanak. A Steaua viszont nem adta fel és előbb a Galacról a Steauához szerződő Lőrincz révén szépítettek, majd a záró felvonás elején Filip góljával már egyenlő legyen. Nagyobb baj viszont nem történt és a 49. percben Benedek megszerezte a győztes hazai találatot.
 
Román bajnokság, eredmények
Gyergyói Hoki Klub – Bukaresti Steaua 6–0 (3–0, 1–0, 2–0)
Gólszerzők: Ouellette Shawn St-Amant (5., 21., 33.), Biró Gergő (11.), Benedek Roland (19.), Kozma Zsolt (42.).
 
Gyergyói Hoki Klub – Bukaresti Steaua 4–3 (0–1, 3–1, 1–1)
Gólszerzők: Csergő Hunor (28.), Benedek Roland (30., 49.), Kozma Zsolt (38.), illetve Antal Alfréd (19.), Lőrincz Levente (40.), Andrei Filip (45.).
 
Fotó: GYHK, facebook