Erdély

Elmarad a meccs! Nem marad el!


Felülbírált megállapodás!

 Délelőtt még úgy volt, hogy nem rendezik meg a csütörtökre, illetve a péntekre kiírt Sapientia U23 – Gyergyói HK jégkorongmérkőzéseket. Azóta változott a helyzet.

A Gyergyói HK kérvényezte, hogy aszóban forgó páros román bajnoki találkozót napolják el, amely kérésre a Sapientia U23 csapata rábólintott. A Gyergyói HK már a hétfői, illetve a keddi Bukaresti Steaua elleni bajnokikra hiányos kerettel állt fel, miután három játékosuknak pozitív lett a tesztje az új koronavírusra, továbbá sérülések is tizedelik a keretet.
 
Ám a halasztási kérelmet a Román Jégkorong Szövetség felülbírálta és a két csapatot kötelezte a mérkőzés lejátszására. Így a tudomány mai állása szerint csütörtökön és pénteken 18.30 órai kezdettel megrendezik a találkozókat.
 
A bajnokságnál csak a programváltozások izgalmasabbak
Holnap és pénteken mégis Gyergyó elleni meccs vár a fiúkra Karcfalván.
Ma reggel még arról számoltunk be, hogy az ellenfél kérésére elmarad a Gyergyói Hoki Klub ellen kiírt két meccsünk. A szövetség azonban visszautasította a vendégcsapat halasztási kérelmét.
A sportszerűség jegyében igyekeztünk alkalmazkodni az ellenfél kéréséhez, de ugyanígy tiszteletben tartjuk a szövetség döntését is. Készen állunk a játékra, és bízunk benne, hogy a nehézségek ellenére a találkozók izgalmasak, hasznosak lesznek mindkét fél számára.
A csütörtöki és pénteki zártkapus meccseket élőben közvetítjük a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Youtube-csatornáján.
 
– áll a Sapientia közelményében.
 
Fotó: Tămîrjan Róbert