Erdély

Félidőt volt partiképes a Sepsi-SC


Várni kell még az Euroligára.

 Történelmi meccsre készült a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely a törökországi Izmitben lépett pályára Európa legrangosabb kupájának, Euroliga, főtáblájára való jutásáért.

Az ellenfél viszont az a katalán Spar Girona volt, amely a spanyol bajnokságban túl van hét bajnoki meccsen, amelyből hatot megnyert. Ráadásul a keretet remek játékosok alkotják mint a korelnök, 41 esztendős, Laia Palau, aki a spanyol válogatott alapembere és a legutóbbi Európa-bajnokságon aranyérmet szereztek. Ugyancsak a Palau szintet képviseli a szintén spanyol válogatott Nuria Martinez is. De WNBA-ben megfordult játékosok is akadnak a csapatban, mint Chelsea Gray.
 
A Sepsi-SIC ezzel szemben két hónappal ezelőtt kezdte el a felkészülést és két felkészülési mérkőzést sikerült letudni, míg a bajnokság rajtjára még várni kell. Zoran Mikes tanítványai óriási hátrányban volt a katalán csapattal szemben.
 
A rajt döcögősre sikeredett és 14–6-os Girona vezetésnél Mikes ki is kérte hamar az idejét. Igyekezett rendet rakni a fejekbe és ez sikerült is. Bár a nyolcpontos hátrányból csak kettő sikerült lefaragni.
 
A második félidőre alaposan feljavult a Sepsi játéka. Összeállít a védekezés, és bár a támadásokban sok volt a pontatlanság, mindkét oldalon, sikerült tovább zárkózni és a nagy szünetre már csak három pont volt a különbség. Belátható távolságban volt a Girona.
 
A harmadik felvonás elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de egy rövidzárlat elég volt, hogy kicsússzon a Sepsi-SIC kezéből a meccs. Innen pedig már nem volt visszaút és a Girona előbb 10, majd legvégül 22 pontos előnyre tett szert.
 
A Sepsinek nincs szégyellni valója. A körülmények semmiképp nem játszottak a kezükre és normális körülmények között is valószínű nagy falat lett volna a Girona. Utóbbi alakulat bejutott Európa legjobb 16 csapata közé, míg a háromszékiek az Európa Kupában folytathatják.
 
A Sepsihez hasonlóan a DVTK-nak sem sikerült a bravúr a házigazda Izmit ellen és 85–68-as vereséget szenvedtek.
 
Euroliga, selejtező
Spar Girona – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 76:54 (19:13, 12:15, 21:14, 24:12)
Sepsi-SIC: Rebekah Gardner 24 pont, Jovana Pasics, Pinelopi Pavolpulu, Andra Mandache, Rebecca Tobin 17, Annemarie Gödri-Părău 3, Marie Ruzickova 10, Ioana Ghizilă, Kelemen Kincső, Kovács Renáta, Orbán Nikolett, Oumou Touré.
Edző: Zoran Mikes.
 
Fotó: Sepsi SIC – facebook