Erdély

És a történet folytatódik: Gyenes sérülése ellenére is ott van a Red Bull Romaniacsen


Mindenkit, beleértve a sajtót is, meglepetett a szatmári motoros lépése.

Június közepén szenvedett súlyos lábsérülést egyik edzésén Gyenes Emánuel, a 10-szeres Dakar-résztvevő terepmotoros. Az azóta eltelt négy hónap Mani rehabilitációjáról szólt, az utóbbi hetekben pedig több szaklapnak is beszélt a küszöbön álló Red Bull Romaniacs nehézségeiről, különlegességeiről. Anélkül azonban, hogy bármivel is jelét adta volna annak: rajthoz áll a világ legnehezebb hard enduró versenyén. Amelyen egyedüliként a világon eddig egyetlen kiírást sem mulasztott el és mind a tizenhatot be is tudta fejezni.

Ehhez képest a hagyományoknak megfelelően Nagyszeben környékén rendezett verseny második napján alábbi Facebook-poszt jelent meg Gyenes oldalán:

„Öt hónappal ezelőtt, amikor lábtörést szenvedtem, nem hittem, hogy elindulhatok a Red Bull Romaniacsen, de íme, itt vagyok és örülök, hogy folytathatom a világon egyedüli sorozatomat”.

Mani azt is hozzátette, sérülése miatt, amely teljesen még nem jött helyre, sajnos nem tudott elindulni a Silver kategóriában, helyette a két fokkal könnyebbnek számító Iron kategóriában versenyez.

Az öt nehézségi osztályból az Iron a második „legkönnyebb”. Indokolt az idézőjel, a világ legnehezebb hard enduro versenyén ugyanis egyik kategória sem délutáni séta.

Mani két nap után vezeti is osztályát: 40 másodperccel a francia Courty Romain és 24 és fél perccel az ír Murray Shotter előtt. Gyenes azzal a KTM-mel állt rajthoz, amelyet a magyarországi KTM Centrummal kötött együttműködése keretein belül kapott.

fotó: www.facebook.com/ManiGyenes/