Erdély

Újabb erdélyi gól a magyar kupában


Sikerrel vették a kört az erdélyi játékosok

A hét közepén, miközben a labdarúgás szerelmeseinek figyelme a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörére irányult, Magyarországon lejátszották a Magyar Kupa 7. fordulójának küzdelmeit. Méghozzá markáns erdélyi részvétellel.

A jegyzőkönyvekben a legkomolyabb nyomot Erdei Carlo hagyta, aki csapata, a Kaposvár 2. gólját szerezte az 51. percben a budapesti bajnokságban szereplő Gázgyár gárdája elleni 5-1-es győzelem során. A szatmárnémeti középpályásnak ez volt a második gólja az idei kiírásban, miután az előző fordulóban a Sárvár ellen is betalált.

Kiharcolta a továbbjutást a Budafok is, miután a marosszentgyörgyi Csizmadia Csaba vezette gárda 2-2-es döntetlen után a hosszabbításban szerzett találattal 3-2-re fölülmúlta a harmadik osztályban vitézkedő Dabast. A Budafok Nagyváradon született támadója, Zsóri Dániel kezdőként az 52. percig volt a pályán.

Szintén a hosszabbításban szerzett találatokkal lépett tovább a Szentlőrinc SE csapatán a Puskás Akadémia. A 2-0-ás győzelemből Corbu Marius kezdőként, Tamás Nándor pedig csereként vette ki a részét. Előbbit a 61. percben le, utóbbit a 68. percben becserélték.
Egy góllal nyert a Kisvárda is, amely a III. osztályú Kecsekémet győzte le. Ezúttal gyulafehérvári Mihai Minca védte a kisvárdaiak kapuját, míg a nagybányai Claudiu Bumba a 61. percben lépett pályára.

Magabiztosan jutott tovább a Fehérvár gárdája, amely 4-1 arányban múlta fölül a harmadik ligás Gárdonyt. A vendégeknél több, a bajnokságban csereként használt játékos, így a szatmárnémeti Adrian Rus is lehetőséget kapott. A korábban a magyar válogatottal is szóba hozott védő végig a pályán lehetett.