Erdély

Oda a veretlenség


Mínusz négyről jött vissza a DAB, de…

 A Dunaújváros négygólos hátrányt dolgozott le az FTC ellen, de végül a zöld-fehérek örülhettek. Az UTE egy góllal nyert a MAC HKB ellen.

Az Újpestnél öt alapember hiányzott, és továbbra is Márkus védett. Az éllovas vendégeknél, MAC HKB, is egy fiatal kapus, Farkas kapott lehetőséget.
 
Az UTE kiválóan kezdte a meccset: alig telt el három perc, amikor Vincze betalált az első emberelőnyből, majd két percen belül Rafaj duplázta meg a különbséget. Az első harmadban keveset veszélyeztetett a MAC HKB, majdd a másodikban jóval aktívabb volt, ám nem talált be.
 
Az utolsó felvonásban mindkét csapat próbálkozott rendesen, de a vendégek többször is emberhátrányba kényszerült, ami nehézzé tette a dolgukat. Az utolsó percben a kapuslehozatal és az időkérés után Orban szépített, de másra nem volt ideje már a MAC HKB-nek, amely így első rendesjátékidős vereségét szenvedte el.
 
Az UTE vasárnap a DEAC ellen folytatja, míg a MAC HKB a Titánokkal játszik.
 
Újpest – MAC HKB Újbuda 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
 
Kiváló első harmadot produkált a Fradi Dunaújvárosban: kevesebb mint két perc alatt szerzett három gólt az egyaránt újvárosi születésű Tóth Renátó, Nagy Gergő és Somogyi révén. A Dunaújváros csak a harmad végén veszélyeztetett.
 
A második harmadból 21 másodperc telt el, amikor Sági növelte a hazaiak vezetését. S folytatásban a Fradi háromszor is fórba került, ám ezekkel nem élt. A DAB háromszor tette próbára Nagy Kristófot ebben az időszakban.
 
Az utolsó harmad viszont nagy fordulatot hozott. Mazurek gólra váltott egy emberelőnyt, majd nem sokkal később a volt ferencvárosi Szappanos is betalált. Időt is kért Fodor Szabolcs, de az újvárosi felzárkózás folytatódott, és a 46. percben ismét Szappanos szerzett gólt, így öt és fél perc alatt három találat elolvadt az FTC vezetéséből.
 
A hajrában nagy lehetőséget kapott a DAB, kettős fórba került, és ezt hat másodperc után ki is használta Dansereau, vagyis az 56. percben egyenlítettek a vendégek. A Fradi azonban fel tudott állni innen, két és fél perccel a vége előtt egy védelmi hiba után Hodgman szolgálta ki Nagy Gergőt, aki bevette Hughson kapuját. A végén még a kapuslehozatallal is próbálkoztak az újvárosiak, de a zöld-fehérek megtartották a vezetést. A sikerrel a Fradi feljött a második helyre.
 
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 5–4 (3–0, 1–0, 1–4)
 
Fotó: ersteliga.hu