Erdély

Aradi meglepetés Kolozsváron


Korábbi CFR játékos volt Bálint László György nyerő embere.

 Felsőházi rangadóra került sor Kolozsváron a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, ahol a házigazda CFR az újonc Aradi UTA-t fogadta.

A két csapat bajnoki meccsen legutóbb 2008 április 19-én találkozott Aradon, ám akkor a kiesés elöl menekül házigazdáknak esélyük sem volt. Cadu, Dubarbier és Fabbiani góljaival sima győzelmet arattak a vasutasok.
 
A CFR a mérkőzés előtt új igazolást jelentett be Ivica Zunic személyében, aki a védelem erősítése céljából érkezett a kazah FC Atyrautól. Az ő leigazolása sem tudta megoldani Dan Petrescu gondjait, ami a védelmet illeti, hiszen a megszokott hátvédsorból hiányzott Vinicius és Cestor, míg pozitív koronavírus teszt miatt Hoban és Deac sem volt bevethető.
 
Ennek ellenére a kolozsváriak voltak jóval aktívabbak, de hiába alakították ki sorra a helyzeteket Iacob kapuja előtt, az lehúzta a rolót. Amikor meg verve volt, Chipciu lövésénél, akkor a kapufa mentette meg.
 
A második felvonásra Bálint László György összeszedte csapatát, nem hagyott tereket a kolozsváriaknak és egy kósza akcióból a győztes gólt is megszerezték. Buhacianu lódult meg a baloldalon, majd tálalt a korábbi kolozsvári Hora elé, aki nem kegyelmezett.
 
A CFR zsinórban második bajnoki meccsét veszítette el és maradtak a 3. helyen, míg az aradiak a legutóbbi fordulóban elszenvedett vereséget követően visszatértek a helyes útra és az ötödik helyre kapaszkodtak fel. Azt a Sepsi OSK-t előzték meg, amely hétfő délután a Chindia Targoviste vendége lesz.
 
Liga I., 11. forduló
Kolozsvári CFR – Aradi UTA 0–1 (0–0)
Gólszerző: Hora (75.).
 
Fotó: cfr1907.ro