Erdély

Brassói erődemonstráció


Egy harmadot bírta a Dunaújváros.

 Két mérkőzéssel folytatódtak a jégkorong Erste Liga küzdelmei: Brassóban a Dunaújváros, míg Gyergyószentmiklóson a Titánok vendégeskedtek.

A Ferencváros ellen bizonyította a Brassói Corona, hogy a koronavírus okozta kényszerleállás sem jelent számukra nagy akadályt és ezt ezúttal a Dunaújváros kellett „elviselje”.
 
Az első harmad még semmi jelét nem mutatta annak, ami végült történt. A vendégek két alkalommal is vezetést szereztek, de a Corona egyenlíteni tudott. A második harmadban viszont már nem volt kérdés. A házigazdák a harmad elejét megnyomták és kétgólos előnyre tettek szert. Erre ugyan még volt válasza a DAB-nak, de a folytatás nem róluk szólt. A Brassó alaposan visszavágott a Dunaújvárosban elszenvedett túlórás vereségért.
 
Gyergyószentmiklósra az évről évre egyre jobb játékot mutató fiatal Titánok látogattak. A mérkőzést is sokkal jobb tempóban kezdték, ami nem is volt csoda, hiszen a GYHK-nak pár nap alatt ez volt a harmadik meccse. Az előnyt viszont nem tudták megszerezni.
 
A második felvonásra egy határozottabb piros-fehér mezes alakulat korcsolyázott ki a jégre és hamar meg is lett az eredménye. Előbb Basaraba használt ki egy rossz cserét, majd a harmad közepét átlépve Pance kettős emberhátrányban (!) vitt végig egy szólót sikerrel. A hajrában viszont feljött mínusz egyre a vendég csapat.
 
A záró felvonás hetedik percében egy gyors gólváltás történt. Előbb egyenlítettek a Titánok, majd 14 másodpercre rá újból vezetett a GYHK. Hiába igyekezett a GYHK a vendégek kontrái veszélyesek voltak. Ebből pedig, emberhátrányban, másodjára is egyenlítettek.
 
Jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövések, amely műfajban a Titánok voltak jobbak.
 
Erste Liga, eredmények
Gyergyói Hoki Klub–Titánok 3–4 (0–0, 2–1, 1–2, 0–0, 0–1) sz.u.
Gólszerzők: Basaraba (26.), E. Pance (34.), Péter (47.), illetve Luusuainemi (40.), Madácsi (47.), Jakimcsuk (54.), Rfeiter (65. - GWS)
 
Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák 8–3 (2–2, 4–1, 2–0)
Gólszerzők: Klempa (12., 29., 36.), Valchar (17., 55.), Péter (21.), Bors (26.), Gajdó B. (54.), illetve Szappanos (3.), Mestyán (14.), Philips (29.).
 
Fotó: GYHK – facebook