Erdély

Tökéletes nap erdélyi szemszögből


Gólokban gazdag találkozók az Erste Ligában.

 A MAC HKB lenullázta a Dunaújvárost, a Brassó pedig fölényesen nyert a Vasas ellen. A DEAC a Titánokat győzte le, míg a Gyergyó az utolsó percben döntötte el az UTE elleni csatát.

Gyergyói HK – Újpest 3–2 (1–0, 1–0, 1–2) 
Gólszerzők: Koskiranta (18.), Pance (23.), St. Amant (60.), illetve Benk (42.), Lamoureux (48.).
 
Ahogy a két együttes októberi, budapesti mérkőzése, ez a mostani is drámai végjátékot hozott. A helyzeteivel jobban sáfárkodó Gyergyó Koskiranta és Pance – utóbbi volt csapata elleni – találatával ellépett a 23. percre, de az utolsó harmadban az UTE gyorsan egyenlített, miután Benk és Lamoureux is gólt szerzett.
 
A hajrában mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a győztes gólt végül a hazaiak szerezték: St. Amant 36 másodperccel a vége előtt szólóból volt eredményes.
 
Szilassy Zoltán így győzelmet ünnepelhetett volt csapata ellen, és a GYHK megelőzte az újpestieket.
 
Brassói Corona – Opten Vasas HC 7–3 (1–0, 4–0, 2–3)
Gólszerzők: Tranca (16.), Vasile (25.), Gliga (33.), Finucci (34., 38.), Molnár Zs. (48.), Valchar (59.), illetve Schmál (49.), Léránt (52.), Bukor (52.).
 
Az elmúlt hetekben jó formában játszó Brassó biztosan győzött a Vasas ellen. Már az első harmadban is jóval több helyzete volt a Coronának, és Tranca negyedóra után előnybe is juttatta a csapatot. A henger a folytatásban indult be igazán: Andrei Vasile, Gliga, majd kétszer Finucci volt eredményes.
 
Tóthot Sági váltotta az utolsó 20 percre, de aztán ő is tehetetlen volt, Molnár Zsombor emberhátrányból növelte a különbséget. A budapestiek három és fél perc alatt három góllal szépítettek – Schmál, Léránt és Bukor vette be a kaput -, de többre nem volt erejük. A végén az előző játékhét legjobbjának választott Valchar is betalált.
 
A Brassó vesztett pontokat tekintve a legjobb mérleggel rendelkezik továbbra is. A Corona hétfőn az UTE-val csap össze, míg a Vasas egy hét múlva a Titánokkal játszik.
 
További eredmények
Debreceni DEAC – Titánok 4–2 (1–0, 0–0, 3–2)
Dunaújvárosi Acélbikák – MAC HKB Újbuda 0–6 (0–5, 0–1, 0–0)
 
Fotó: Daniel Maximilian Milata