Erdély

Módosult időpont


Korábban fogadja az FK az UTA-t.

 Csütörtök este az FK Csíkszereda – Kolozsvári U másodosztályú labdarúgó mérkőzést bár kora délután rendezték a megszokott novemberi csíki köd nagyon rossz hatással volt a televíziós közvetítésre.

Az FK ezért kérte a Román Labdarúgó Szövetséget, hogy mérlegeljék a hétfő esti Aradi UTA elleni Román Kupa mérkőzés kezdési időpontját és a 18.00 óra helyett egy korábbi időpontot keressenek… 
 
A kérésnek helyt is adtak.
 
– A kezdési időpont változásának oka, hogy a legutóbbi csütörtöki bajnoki mérkőzésen a köd miatt a TV közvetítés minősége gyengére sikeredett, ezért klubunk javasolta, hogy korábbi időpontban rendezzék meg az összecsapást. A javaslatot a Román Labdarúgó Szövetség mérlegelte és a sportcsatornákkal közösen úgy döntöttek, hogy az eredeti 18 óra helyett, hamarabb, 14 órakor rendezik meg a Románia Kupa tizenhatoddöntőjét. A meccset élőben közvetíti a Digisport 1, a Look és a Telekomsport, illetve magyar nyelven a Marosvásárhelyi Rádió is. – áll az FK Csíkszereda közleményében.
 
Az Aradi UTA kellemes emlékeket idézhet Csíkszereda hiszen a legutóbbi egymás elleni meccsre nem kell messzire visszamenni. Ez év februárjában a Bálint László György vezényelte – korábban a csíkiak trénere is volt – aradiak sima 6–0-s győzelmet arattak.
 
Ezúttal az FK masszívabbnak tűnik, de az UTA időközben osztályt váltott és az első ligában is remekel, hiszen a felsőházban tanyáznak.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro, Pál Zoltán