Erdély

A Fülöp-testvérek is a 13% között…


Megmérettettek és könnyűnek találtattak…

Összesen 458 játékos lépett pályára a román élvonalbeli labdarúgó bajnokság őszi idényének meccsein, közülük 61 olyan román futballista, aki korábban már szerencsét próbált külföldön, számította ki a Gazeta Sporturilor. A sportnapilap adatai szerint ez az ősszel pályára lépettek 13%-a, a Liga 1-ben lehetőséget kapott románok 20%-a.

Románia egyetlen sportnapilapja azt is kimatekozta, hogy a Liga 1 mind a 16 együttesének keretében akad olyan játékos, aki szerencsét próbált már külföldön is, így a Sepsiben is. Mi több, az OSK öt magyar nemzetiségű játékosa közül négyen is szerepeltek már külföldön – egyaránt Magyarországon. Kivételt csak Niczuly Roland kapus képez.

A jelenleg éppen súlyos térdsérüléssel bajlódó és erről a szezonról szinte biztosan lemaradó Fülöp István (jobbra) 2017 tavaszán a Diósgyőrben 14 bajnokin 1 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. A nála hét évvel fiatalabb öccse, a 23 esztendős Lóránd (balra) jelenleg is a Puskás Akadémia kölcsönjátékosa, Felcsúton négy meccs és egy-egy gól, illetve gólpassz volt eddig osztályrésze.

De játszott Magyarországon a Sepsi harmadik marosvásárhelyi játékosa, Kovács Lóránd is, és nem is keveset: a Haladásban 80 meccs (9 gól, 4 gólpassz), Újpesten pedig 8 találkozó jutott neki, míg a csíkszeredai Csiszér Balázs 3 mérkőzést játszott Budafokon és kettőt Kaposváron….

fotó: gsp.ro