Erdély

Brazil szélső védőt igazolt a Kisvárda


Marosvásárhelyi menedzser segítette az üzlet megkötését.

Brazil szélső hátvéddel, Matheus Leonival erősítette meg keretét a Kisvárda labdarúgócsapata. Ezt maga az NB I-ben szereplő klub jelentette be szerdán, miután a 29 éves játékos aláírta szerződését.

Matheus Izidoro Leoni az előző másfél évben a bolgár élvonalban szereplő Arda Kardzhali játékosa volt. Ebben az idényben 15 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt is szerzett. Az olasz útlevéllel is rendelkező bekk korábban Brazílián kívül megfordult Ausztriában, Németországban és Svájcban, legismertebb egyesülete a Neuchatel Xamax volt.

Érdekesség, hogy Leoni a második játékos, akit a tél folyamán a Kisvárda Bulgáriából igazol a 24 éves Janisz Karabelov után, aki a Levszki Szófiától érkezett. De szintén Bulgáriából érkezett a tavaly télen a brazil Fernando Viana, aki azóta 7 gólnál és 6 gólpassznál jár 26 bajnokin. Utóbbinak ugyanaz a Karda Attila a menedzsere, aki Leoni érdekeit is képviseli.

„Matheusnak három éves szereződéshosszabbítást ajánlott klubja, de ő Kisvárdára szeretett volna jönni, így felbontottuk a szerződését korábbi csapatával. Kisvárdán másfél évre kötelezte el magát, és meggyőződésem, hogy rövid időn belül az NB I egyik legjobb balszélsője lesz”, fogalmazott megkeresésünkre a marosvásárhelyi játékosügynök.

A mértékadó transfermarkt.de 350.000 euróra taksálja Leoni értékét, amivel a Kisvárda harmadik legértékesebb játékosa – holtversenyben a nagybányai Claudiu Bumbával.