Erdély

Fiatalok a fedélzeten


Mindkét székely csapat kerete bővült.

A légiós állomány megerősítése után a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata kapusposzton is tett egy lépést előre. Igaz némileg kényszerből.

Az év első Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub jégkorong Erste Liga és román bajnoki meccsen ugyanis térdsérülést szenvedett a 20 esztendős Adorján Örs. Az ő pótlását pedig meg kellett oldani. Ennek érdekében felhívták az Erste Ligás csapatba a 19 esztendős Demeter Arnoldot.

Demeter gyergyói születésű és a játék alapjait szülővárosában tanult meg, hogy az ISK Csíkszeredához igazoljon. Innen pedig egyenes út vezetett a Sportklubhoz. Igaz kitérővel, hiszen a több játéklehetőség reményében a Sapientia U23 csapatát erősítette az elmúlt években. Ez most sem lesz másként, hiszen Demeter az Erste Ligában a Sportklubnál lesz, míg a román bajnokságban marad a Sapientiánál.

Ugyancsak tovább combosodott a Gyergyói HK is, akik megegyeztek a 23 esztendős Imre Patrikkal. A székesfehérvári sportoló az idei szezonban szerződött a Titánoktól a Ferencvároshoz, ahol viszont csak négy meccsen jutott szóhoz. Ezúttal Gyergyószentmiklósra igazol és még nem is lesz légiós, hiszen az Erste Liga szabályzata értelmében 25 éven aluli játékosok nem számítanak légiósnak.

A sors pikantériája, hogy a fiatal hátvéd épp volt csapata ellen mutatkozhat be a GYHK színiben.

A GYHK ma 18.30 órától a Ferencváros-Telekom, a Csíkszeredai Sportklub 19.30 órától a Titánok, míg a Brassói Corona a Dunaújvárosi Acélbikák vendégei lesznek 19.00 órától.