Erdély

Döcög a GYHK szekere


15 perc elég volt a brassói győzelemhez.

Az Opten Vasas sokáig remekül tartotta magát a Brassó ellen, ám végül a rutinosabb vendégek győztek. Szilassy Zoltán a Gyergyó vezetőedzőjeként tért vissza Újpestre, de vereséggel távozott.

Újpest – Gyergyói HK 4–1 (2–1, 0–0, 2–0)
Gólszerzők:
Bodo (10.), Vorobjov (18.), Rafaj (52.), Vincze (60.), illetve Pance (20.).

Az Újpestben Benk, Just és Szécsi nem játszott, bemutatkozott viszont az új igazolás, a szlovén Sotlar. A Gyergyó kapujába visszakerült Cooke. Kiegyenlített játékot hozott az első harmad, de az UTE ellépett két góllal. A 10. percben Bodó fejezett be szépen egy egyéni akciót, majd nyolc perccel később Vorobjev is egy megindulás végén talált be. A meccs első emberelőnyével a Gyergyó éli tudott, Pance szépített az utolsó percben.

A második felvonásban is sok volt a helyzet, de mindkét kapus remekül védett, az állás nem változott. Aztán az utolsó harmadot igyekezett megnyomni a Gyergyó, de Rajna eszén nem tudtak túljárni. A GYHK második fórjával nem élt, az UTE viszont kihasználta az előnyt, és Rafaj növelte a vezetést az 52. percben. A hajrában a vendégek időt kértek, majd a kapuslehozatallal is megpróbálkoztak, de Vincze bevette az üres kaput, eldöntve a meccset.

Az UTE a debreceni ráadásos vereség után újra győzött, pontszámba beérte a MAC HKB-t. A lila-fehérek legközelebb jövő csütörtökön játszanak, a Csíkszereda ellen. A Gyergyó vasárnap Debrecenbe utazik.

Opten Vasas HC – Brassói Corona 2–5 (1–0, 1–0, 0–5)
Gólszerzők:
Ozols (16.), Nagy (23.), illetve Dame-Malka (46.), Carlson (50., 53.), Klempa (54.), Valchar (59.).

A hazaiaknál némileg átalakult a keret: Tóth Balázs, Bukor Rajmund, Turbucz Martin és Páterka Bence a DVTK Jegesmedvékkel készül, helyettük a miskolciaktól Kiss Bence, Révész Marcell és Mattyasovszky Gergely érkezett – utóbbi kettőnek ez volt az Erste Liga debütálása. Schmál Kristóf sérülés miatt maradt ki, de visszatért másfél hónap után Nagy Márk. A Brassóban is volt egy visszatérő, a tavalyi pontkirály, Cody Fowlie a szezonban először játszott a csapatban.

A Vasas uralta az első harmadot, jóval többször lőtt kapura, és Ozols be is vette Polc kapuját. A folytatásban már jobban játszott a Brassó, de a piros-kékek is, és a 23. percben Nagy növelte a vezetést. Sági a kapuban állta a rohamokat, így az utolsó húsz percre kétgólos előnnyel mehettek a hazaiak.

A vendégek a 46. percben találtak be először, Dame-Malka egymás után második meccsén volt eredményes emberelőnyben. Négy perccel később Carlson az egyenlítő gólt is belőtte. A Brassó lendületben maradt, a Vasas védekezésre kényszerült, ráadásul emberhátrányban. Majdnem kihúzták a két percet Ladányi Balázs játékosai, amikor Carlson távoli lövése Sági alatt becsúszott. S ha egy üzlet beindul: egy perccel később Klempa is betatált. A Vasas még két és perccel a vége előtt a kapuslehozatallal próbált felzárkózni, ám Valchar üreskapus gólja állította be a végeredményt.

A Brassó szombaton a Fradi ellen vív rangadót, a Vasas pedig kedden játszik a MAC HKB otthonában.

Fotó: ersteliga.hu