Erdély

Két pont a Sportklub jutalma


Fordulatokban gazdag rangadó.

Fordulatos meccset játszott egymással a MAC HKB és a Csíkszereda, végül a vendégek ráadásban győztek. A Titánok megtréfálták a DEAC-ot.

MAC HKB Újbuda – Csíkszeredai Sportklub 4–5 (3–2, 0–2, 1–0, 0–1) – hosszabbítás után
Gólszerzők:
Macauley (1.), Majoross (10.), Orban (20.), Kreisz (46.), illetve Combs (6., 61.), Yellow Horn (9.), Blackwater (22.), Casaneanu (35.).

Hazai oldalon Csollák és Strenk nem szerepelt, míg a Sportklubnál Maylan és Tousignant maradt ki, de Combs és Loginov visszatért. Rögtön az első percben plexirepedés miatt meg kellett állítani a játékot. Az újrakezdés után a MAC HKB rögtön megszerezte a vezetést, Macaulay távolról volt eredményes. A Csíkszereda is rákapcsolt, és Combs fordulásból egyenlített. A vendégek a kapuvasat is eltalálták, majd egy páros kiállítás alatt Yellow Horn szép szólót váltott gólra fonákkal, így máris a szeredaiak álltak jobban a 9. percben. Bő fél perc múlva azonban Majoross egyenlített, miután jól ért bele középen Dóczi passzába – ez volt a MAC HKB századik gólja a szezonban. A harmad végén emberelőnybe kerültek a hazaiak, és Orban éles szögből rálőtte Szamankovra a korongot, ami így pattant a hálóba.

A második harmad újbudai kiállítással kezdődött, és ezt fél perc múlva Blackwater váltotta gólra a rövid felsőbe találva. A MAC HKB is fórban támadhatott, majd egyenlő létszámnál is dominált, de a helyzetek kimaradtak. Aztán a harmad derekán a vendégek vették át az irányítást, és Casaneanu egy szép csel után a 35. percben betalált, így újra a Sportklubnál volt az előny.

A harmadik felvonást jobban kezdte a budapesti együttes, kétszer is emberelőnybe került, és a másodikat Kreisz váltotta gólra. Oda-vissza hoki alakult ki, a MAC HKB-nak akadt több helyzete, ám hiába volt még kétszer fórban, nem tudta belőni a győztes gólt,

A hosszabbításban előbb Terbócsnak volt ziccere, majd az ellentámadást Combs ütötte be, így a vendégeké lett a két pont.

A két együttes szombaton kora délután is megmérkőzik, tévés meccsen.

Debreceni DEAC – Titánok 1–3 (0–0, 0–2, 1–1)

Az első harmadban nem érződött, hogy melyik csapat áll a második és melyik a kilencedik helyen – a vendégek jóval többször lőttek. Sok volt a kiállítás is, de ebből egyik együttes sem tudott profitálni.

Aztán a 27. percben Dézsi megszerezte a vezetést a Titánoknak, majd fórban Reiter növelte az előnyt. Ekkor már jóval aktívabb volt a DEAC is, ám Gyenes remekelt a kapuban.

Az utolsó harmadban is sokáig jól tartotta magát a vendég gárda, a debreceniek gólja is fórban, az 51. percben jött össze Dalecky révén. Nagy nyomás volt a Titánok kapuján a folytatásban is, de az egyenlítés nem jött össze, sőt, Tiainen újabb gólt lőtt, eldöntve a meccset.

Fotó: ersteliga.hu