Erdély

Ritka, de igaz: egy gól döntött Debrecenben


Már a második az idei szezonban.

Nagyon ritka jégkorongban, hogy mindössze egy találat szülessen egy mérkőzésen. Az Erste Liga idei szezonjában viszont már a második ilyen, hiszen 2020. november 21-én lejátszott Brassói Corona – Ferencváros-Telekom (1–0) összecsapást követően a Debreceni DEAC – Gyergyói HK találkozón is egy gól döntött.

A hazaiaknál visszatért Novotny, de Pisarik kimaradt. A GYHK kapuját Cooke helyett Ruczuj védte, és bekerült Podlipnik is.

A kapusok főszereplők voltak a meccsen, Hetényi és Ruczuj is remekelt. Az első harmadban a DEAC nagy fölényben játszott, aztán némileg kiegyenlítődött a helyzet. Emberelőnyben sem tudott betalálni egyik csapat sem.

Már úgy tűnt, hosszabbítás következik, de 55 másodperccel a vége előtt Szigeti betalált. A debreceniek igyekeztek váltani, időkérés után kapuslehozatal következett, de az egyenlítés nem jött össze.

A DEAC egymás után másodszor kapott ki otthon, csütörtök a Brassó ellen javíthatnak Izackyék. A Gyergyó másodszor nyert magyarországi túráján, és ahogy a Vasas ellen, ezúttal sem kapott gólt. Kedden Dunaújvárosban folytathatja a pontgyűjtést a Szilassy-csapat.

Erste Liga
Debreceni DEAC – Gyergyói HK 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
Gólszerző:
Szigeti Ákos (60.)

Mestermérleg
David Musial, vezetőedző, DEAC: Nem játszottunk rossz mérkőzést, sok helyzetünk volt, de nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket és lőtt gól nélkül nem lehet meccset nyerni. Az utolsó harmadban próbálkoztunk, de nem tudtuk kihasználni az emberelőnyöket és még egyszer hangsúlyozom, az a csapat, amely nem lő gólt, nem érdemeli meg a győzelmet.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: Régi közhely, hogy minden meccs nagyon fontos és mindig a soron következő a legfontosabb. Valóban igen ritka az ilyen 1–0-ás meccs és boldog vagyok, hogy most mi szereztük meg ezt a 3 pontot jelentő gólt. Érdekes ez a hoki, mert Újpesten, úgy gondolom, győzelmet érően jégkorongoztunk, ma pedig kétharmadig az történt a jégen, amit a Debrecen szeretett volna. A kapusunk és a védekezésünk és önfeláldozásunk tartott minket életben. Igazából a 3. harmadban kezdtünk életjelet produkálni és kezdtek megjönni a helyzeteink, amit gólra tudtunk váltani. Még egyszer ki kell emelnünk, a kapusunk teljesítménye egészen ihletett volt, és ez a csapatjáték, amikor nem megy úgy a mezőnyben, van mögötted egy kapus.

Fotó: ersteliga.hu