Erdély

Dráma Jászvásáron – A 90. percben még hátrányban volt az Arad Videóval


Betalált az ex-Sepsi csatár, elherdálta előnyét a Medgyes.

Minden idők egyik legdrámaibb Bajnokok Ligája döntőjét játszotta 1999-ben a Manchester United és a Bayern München. A bajorok szinte végig vezettek, a 90. percben még nyerésre álltak. Végül mégis az angolok örülhettek, ráadásul a rendes játékidő végén, mert Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjær a ráadásul pillanataiban egyaránt betalált. Hogy miért idéztük fel a legendás találkozót? Azért, mert hasonló bravúrt követett el szerda este a Bálint László edzette UTA is Jászvásáron!

Távol álljon tőlünk persze, hogy a két találkozó színvonalát és jelentőségét hasonlítgassuk, mint ahogy mondjuk a németek gólját szerző Mario Baslert sem lehet Dylen Floreshez hasonlítani. A 2019-ben a Sepsiben is megforduló Costa-Rica-i csatár volt ugyanis az, aki a 9. percben egy precíz lapos lövéssel megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A moldvai gárda aztán a 92. percig őrizte előnyét, amikor is egy szögletet követően Erico fejjel kiegyenlített. Ezzel azonban még nem volt vége az aradiak feltámadásának, a 94. minutumban ugyanis Laurentiu Branescu kapus csak Ciprian Rus elé tudta tenyerelni a labdát, aki közelről bevágta az erdélyiek győztes gólját. Amely lehetővé tette, hogy Bálint csapata legutóbbi 11 bajnokijából megszerezze harmadik, egyben szezonbeli hatodik győzelmét.

A román élvonal 19. fordulójának szerdai játéknapján egy másik erdélyi gárda, az immár négy mérkőzés óta veretlen Gaz Metan is pályára lépett. A medgyesiek Ricardo Valente révén már a 7. percben megszerezték a vezetést Bukarestben a Dinamo ellen, ám a csőd szélén álló, teljesen szétesni látszó fővárosiak még a szünet előtt fordítani tudtak: előbb a korábban az Evertonban is megforduló Magaye Gueye egyenlített (37.), majd Ante Puljic (43.) a három pontot jelentő találatot is megszerezte.

A forduló csütörtökön (20.00 órától) a Kolozsvári CFR és az Astra találkozójával zárul.