Erdély

„A Google-on kerestem rá Csíkszeredára”


A Sepsi spanyol légiósa számára csábító a román válogatottság.

Nyolc meccsen szerzett két góljával és három gólpasszával gyorsan a Sepsi OSK egyik meghatározó játékosává vált a télen a Csíkszeredáról igazolt Eder Gonzalez. A 24 éves spanyol játékos a Gazeta Sporturilornak adott interjúban elismerte, nem sokat tudott Romániáról és Székelyföldről, amikor 2017 nyarán Csíkszeredára szerződött.

„A Google-on kerestem rá Csíkszeredára”, meséli. Sok mindent nem talált az akkor a 3. osztályban szereplő csapatról, és azt sem tudta, hogy mi vár rá telente. „Nem tudtam, hogy itt ilyen hideg van”, árulta el. A Palma de Mallorcán született támadó a turistaparadicsomban legfeljebb -3, -4 Celsius fokot élt meg, de itt – 28 fok is volt, teszi hozzá.

A Mallorca utánpótlása mellett az UE Cornellában és az FC Terrasában megfordult játékos felelevenítette, hogy első évében nehéz dolga volt Csíkszeredában, „mert a csapat nem sokat segített a pályán. Ezt követően viszont sokat fejlődtek a dolgok, én pedig egyre jobban éreztem magam”.

A télen a Iasi is hívta, de ő a Sepsit választotta, mert „itt sokkal jobbak a körülmények és a célok is magasabbak”.

A Barca-legenda Xavit példaképének megnevező Eder elárulta, el tudja képzelni, hogy itt telepedjen le. „Tetszenek az emberek, az életstílus. A csend”, mondja. Már megérdeklődte, milyen feltételek mellett kaphatná meg a román állampolgárságot és a válogatott meghívásának is örülne: „100%, gondolkodás nélkül igent mondanék”, mondja.

fotó: covasnamedia.ro